Tai parodė trečiadienį paimtų vandens mėginių tyrimai. Higienistės teigimu, jūros vanduo švarus bendrajame paplūdimyje Botanikos sodo link.

Pasak L.Potapovienės, penktadienį gelbėjimo stoties darbuotojai buvo informuoti apie taršą. Jie apie tai turi informuoti poilsiautojus.

Baltijos jūros vandens ties Palanga kokybe susirūpinta po to, kai sekmadienį užsikimšus kanalizacijos vamzdžiams apie devynias valandas fekalijos tekėjo į Rąžės upelį. Manoma, kad išsilieti į Rąžės upelį galėjo iki 30 kubinių metrų viešbučių bei kavinių nuotekų.

Specialistų teigimu, avarijos priežastis - vamzdynuose susidaręs riebalinis kamštis, dėl kurio, kalčiausios yra kavinės, viešbučiai, neturintys specialios riebalų skaidymo įrangos ir "viską plaunantys į kriauklę".

Pirmadienį paimti upelio ir jūros vandens tyrimai parodė, jog Baltijos jūra neužteršta. Tačiau Rąžės žiotyse, kur vanduo įteka į Baltijos jūrą, mikrobinė tarša leistinas normas viršijo keletą kartų, o toje vietoje, kur fekalijos pateko į upelį - net keliasdešimt kartų.

Po avarijos Baltijos jūros vanduo ties Palanga tikrinamas nuolat. Baltijos jūros vanduo švarus Šventosios, Nidos, Klaipėdos paplūdimiuose.