Moteris tokį žingsnį priėmė pasitarusi su šeima bei sulaukusi palaikymo iš visuomeninių organizacijų, su kuriomis bendradarbiauja.

"Apsispręsti buvo sudėtinga, nelengva keisti savo planus. Per pastarąsias savaites išklausiau daugybę patarimų, pati klausiau įvairiausių nuomonių. Svarbiausia man buvo moterų nevyriausybinių organizacijų nuomonė, jos prašė, kad būčiau Seimo nare. Šeima irgi pritarė šiam sprendimui. Todėl nusprendžiau tapti Seimo nare ir kitą savaitę prisieksiu Seime atsakingai ir dorai tarnauti Lietuvai ir jos žmonėms", - sakė A. Zuokienė.

Ji pridūrė Seime priklausysianti mišriajai frakcijai, nors į parlamentą balotiravosi Liberalų ir centro sąjungos sąrašuose.

"Aš esu nepartinė ir manau, kad būdama mišrioje frakcijoje sulauksiu daugiau palaikymo", - teigė ji.

A. Zuokienė prioritetus teiks moterų, mamų problemoms, savanorystės idėjai skelbti bei sveikatos problemoms. Būsimoji Seimo narė norėtų dirbti Sveikatos reikalų komitete. Ji taip pat pareiškė nepritarianti daugeliui Permainų koalicijos veiksmų ir balsuosianti neigiamai dėl kitų metų biudžeto.

A. Zuokienė negailėjo kritikos planuojamai sveikatos apsaugos reformai, ji nepritaria, kad ligoninės būtų koncentruojamos dvejuose centruose - Vilniuje ir Kaune.

Dar penktadienį A. Zuokienė ketina apsilankyti Vyriausioje rinkimų komisijoje (VRK) ir pateikti visus reikalingus dokumentus. Seime ji prisieks kitą savaitę.

A. Zuoko, kaip parlamentaro, įgaliojimai nutrūko gruodžio 1 d. Apie ketinimą atsistatydinti jis netikėtai pareiškė praėjusią savaitę Seimo posėdyje.

Politikas pasipiktino, kad valdančioji dauguma atmetė jo ir dar trijų dešimčių parlamentarų siūlymą nuo 2011 m. nustatyti 20 proc. standartinį pridėtinės vertės mokesčio tarifą bei sugrąžinti mokesčio lengvatas.

Pareiškimą VRK liberalcentristas įteikė kitą dieną.

Buvęs Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas bei Vilniaus meras mandato atsisakė praėjus vos daugiau nei metams nuo kadencijos pradžios.