Trečiadienį vakarienę centro valgykloje valgė visi URC apgyvendinti asmenys, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Centre tiekiamo maisto migrantai atsisakė praėjusį ketvirtadienį. Penktadienį jiems buvo pasiūlyta savo pageidavimus ir pretenzijas išdėstyti raštu. Dauguma atsisakančiųjų maisto teigė norį kuo greičiau grįžti į savo tėvynę.

Trečiadienį 19 Indijos piliečių ir trys pakistaniečiai paprašė prieglobsčio Lietuvoje. Kiti 17 nelegalių migrantų iš Azerbaidžano, Rusijos ir Armėnijos konkrečių reikalavimų nepateikė.

Gauti nelegalų prašymai šiuo metu yra verčiami į lietuvių kalbą ir artimiausiu metu bus perduoti Migracijos departamentui.

Tarp bado akciją paskelbusių migrantų anksčiau buvęs Ukrainos pilietis, URC pareigūnų teigimu, centre nebegyvena. Jį, kaip įtariamąjį nusikaltimu, išsivežė Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Laikinai URC vadovo pareigas einančio Jono Platūkio teigimu, dėl bado akcijos incidentų centre neįvyko. Badaujantieji nevalgė tik centre tiekiamo maisto - savo sukauptas maisto atsargas jie valgė.

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, teismo sprendimu, laikinai apgyvendinami neteisėtai esantys ir neteisėtai atvykę į Lietuvą užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu, URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

Šiuo metu URC gyvena 87 nelegaliai į Lietuvą atvykę užsieniečiai.