Gali būti, jog renginių finansavimui bus skiriama perpus mažiau – 200 tūkst. Lt.

„Galutiniai taškai ant „i“ kaip tik dedami. Aišku, apmaudu, kad tai šiek tiek užsitęsė, bet tas pinigų stygius vis tik savo daro. Dabar yra ta programa, ji kukli, ceremonijos kuklios, bet gražios ir mes deramai užbaigsime tuos metus. Tik dabar šiek tiek išsiskyrė nuomonės dėl galimybių finansuoti“, - pasakojo liberalcentristas ir miesto mero pavaduotojas G. Babravičius.

Politikas pasakojo, kad šių metų rugsėjį kalėdiniams renginiams buvo numatyta skirti 400 tūkst. Lt, tačiau kadangi situacija eina vis prastyn, dabar svarstoma šią sumą apkarpyti. G. Babravičius mini 200 tūkst. Lt sumą, tačiau sako, jog sprendimą priims savivaldybės administracijos direktorius, pasitaręs su meru ir visais jo pavaduotojais.

„Savivaldybė būtų pajėgi kad ir milijoną į orą iššauti, bet tik tiek, kad po to nebeliktų kitoms reikmėms. Čia yra prioritetų klausimas. Visai padorią šventę galima suorganizuoti su plius/minus pora šimtų tūkstančių litų – kuklią, bet gražią“, - svarstė politikas, tačiau patikino, jog Kalėdos Vilniuje bus švenčiamos.

„Tas Grinčas, kur Kalėdas buvo pavogęs, kiek girdėjau, nuvažiavo į Rygą, į Vilnių nepataikė“, - juokavo vicemeras.

Kalėdinius renginius organizuoti turinčiosi įmonės „Concept: Events & Media” generalinis direktorius Tada Rimdžius juokauti nebuvo nusiteikęs, bet, jo tvirtinimu, bendrovė savo darbus atlieka, nors ir nežino, koks finansavimas bus skirtas, bei ar iš viso jis bus.

„Iki Kalėdų nedaug laiko likę, o mes nežinome, ar bus tos Kalėdos, ar nebus. Mes kaip renginio organizatoriai turime suorganizuoti miesto šventę, yra užsakyti partneriai, užsienio atlikėjai ir mes likus 10 dienų iki eglės įžiebimo, dar neturime tos informacijos – ar bus skirti pinigai, ar nebus, kiek tų pinigų bus skirta“, - sakė T. Rimdžius.

Jo teigimu, šiemet Vilniuje, kaip ir visuomet numatoma įžiebti dvi egles – prie Arkikatedros bei prie Rotušės. Žiebiant pagrindinę miesto eglę bus surengtas ir nedidukė ceremonija, tačiau ji neturėtų būti labai triukšminga, nes praėjusį sekmadienį prasidėjo adventas.