40 nelegalių migrantų iš Azerbaidžano, Rusijos, Ukrainos, Indijos, Pakistano ir Armėnijos piliečių maisto atsisako nuo praėjusio ketvirtadienio. Jie reikalauja peržiūrėti jų bylas.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) teigimu, penktadienį migrantams buvo pasiūlyta savo pageidavimus ir pretenzijas išdėstyti raštu. Pusė badaujančiųjų, dauguma jų - Indijos piliečiai - paaiškinimus bandė rašyti anglų kalba, tačiau dėl prasto šios kalbos mokėjimo tikrųjų badavimo priežasčių neišdėstė.

Pirmadienį, į URC atvykus vertėjai, užsieniečiams buvo pasiūlyta paaiškinimus rašyti jų gimtąja kalba. Grupė indų ir pakistaniečių pageidavo kol kas likti Lietuvoje. Kiti akcijos dalyviai paaiškinimus rašyti atsakė. Beje, praėjusią savaitę dauguma atsisakančiųjų maisto teigė norį kuo greičiau grįžti į savo tėvynę.

Dėl bado akcijos incidentų URC teritorijoje neįvyko, situaciją kontroliuoja VSAT pareigūnai. URC darbuotojų teigimu, akciją paskelbusiems migrantams medikų pagalbos neprireikė. Migrantai atsisako tik centre tiekiamo maisto - savo sukauptas maisto atsargas jie valgo.

Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, teismo sprendimu, laikinai apgyvendinami neteisėtai esantys ir neteisėtai atvykę į Lietuvą užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu, URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

Šiuo metu URC gyvena 95 nelegaliai į Lietuvą atvykę užsieniečiai.