Teisėjos Galinos Taraškevič skirta sankcija – švelnesnė nei yra numatyta įstatyme. Už neteisėtą asmens duomenų tvarkymą A. Zuokienei grėsė bauda nuo 500 iki 1000 litų, tačiau teismas atsižvelgė ne tik į projekto tikslus ir byloje nustatytas aplinkybes, bet ir į tai, kad atsakomybėn patraukta verslininkė nėra bausta administracine tvarka, išlaiko tris nepilnamečius vaikus.

Viešosios įstaigos „Azzara“ direktorė A. Zuokienė teismo nutarimo neatvyko išklausyti, jai atstovaujanti advokatė Inga Karulaitytė-Kvainauskienė sakė, kad ją tenkina toks teismo verdiktas. „Džiaugiamės, kad teismas atsižvelgė į bylos aplinkybes“, - sakė advokatė.

Iš Seimo pasitraukusio A. Zuoko žmonai administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl neteisėto asmens duomenų tvarkymo surašė Valstybinė asmens duomenų inspekcija (VADI), kai gavo klaipėdiečio Vaido Z. skundą. Jis pasipiktino, kad jo buvo prašoma 225 litų paramos. Būtent tiek per mėnesį kainuoja jau šešerius metus veikiančios projekto telefono linijos išlaikymas.

Vyriškis VADI nurodė, kad nedavė leidimo „Nedelsk!” tvarkyti jo asmens duomenis.

VšĮ „Azzara“ direktorė savo pasiaiškinime VADI parašė, kad vyriškis gavo laišką per klaidą, jo duomenys daugiau niekam nebuvo pateikti, be to, kitų elektroninių pašto dėžučių savininkai negalėjo žinoti, kam buvo išsiųsti prašymai skirti paramą.

Be to, kaip teigiama A. Zuokienės pasiaiškinime, prašymai skirti paramą kovai su vėžiu buvo išsiųsti tik juridiniams asmenims. Klaipėdiečiui Vaidui Z. laišką greičiausiai per klaidą išsiuntė vienas įmonės darbuotojas.