Jo teigimu, šeštadienį centre patiekiamo maisto toliau atsisako tie patys 40 centro įnamių, nelegaliai į Lietuvą atvykusių Azerbaidžano, Rusijos, Ukrainos, Indijos, Pakistano ir Armėnijos piliečių.

Migrantai reikalauja, kad būtų peržiūrėtos jų bylos.

Pasak J.Platūkio, sutarta, kad iki pirmadienio visi akcijoje dalyvaujantys nelegalai parašys ir centro vadovybei perduos savo reikalavimus.

URC vadovo teigimu, bado akcijoje dalyvaujantys nelegalai paslapčiomis valgo savo maisto atsargas, kai kurie jų maisto atsineša iš miesto parduotuvių, nes migrantų judėjimo laisvė nėra apribota.

Iš viso šiuo metu URC gyvena 95 asmenys, tarp jų daugiausia Indijos, Rusijos ir Vietnamo piliečių.

Pabradėje įsikūrusiame centre teismo sprendimu laikinai apgyvendinami neteisėtai Lietuvoje esantys ir neteisėtai į šalį atvykę užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu, URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

URC organizuoja ir užsieniečių, gavusių laikiną teritorinį prieglobstį Lietuvoje, perdavimą Pabėgėlių priėmimo centrui Rukloje. Tarp URC uždavinių taip pat yra savanoriško užsieniečių grįžimo į kilmės šalis organizavimas bei užsieniečių išsiuntimas iš Lietuvos.