Pasak VRK vadovo, rinkėjų aktyvumas sekmadienį siekė 38,8 proc., o per pirmąjį rinkimų ratą jis buvo 36,4 proc.

"VRK su Sveikatos apsaugos ministerija aptarė, kokių derėtų imtis priemonių, ir gavome patarimą, kad jokių ypatingų priemonių nereikia imtis, kadangi ten yra du laimingi rajonai, kurių dar gripo epidemija nebuvo pasiekusi. Vakar (sekmadienį - ELTA) matėme, kad nei rinkėjai, nei rinkimų komisijos nariai problemų dėl to nematė", - teigė Z. Vaigauskas.

VRK primininkas pažymėjo, kad abu kandidatai savo rėmėjų būrį per dvi savaites stipriai pagausino. Rinkimus laimėjęs R. Žemaitaitis surinko 7672 rinkėjų balsus, taigi jo rinkėjų pagausėjo 4011, arba 115 proc.

J. Gudauskas surinko 5624 balsus ir jo rinkėjų pagausėjo 1953, arba 53,2 proc.

R. Žemaitaitis surinko 2048 balsais daugiau už savo oponentą ir, pagal išankstinius rinkimų rezultatus, numatomas pripažinti Seimo nariu.

"Tai VRK svarstys dar šią savaitę. Vėliausiai sekmadienį išnagrinėję visus skundus ir pretenzijas turime paskelbti rinkimų rezultatus. VRK nei per pirmąjį, nei per antrąjį balsavimą nėra gavusi skundų dėl rinkėjų sąrašų sudarymo ar blogai suskaičiuotų balsų. Balsai buvo gana greitai suskaičiuoti. Vakar (sekmadienį - ELTA) galutinius rezultatus žinojome apie 11 val. vakaro iš visų rinkimų apylinkių", - teigė Z. Vaigauskas.

Pasak VRK pirmininko, yra gauta skundų dėl rinkimų agitacijos balsuojant namuose. VRK juos išnagrinėjusi pripažino, kad skundai nėra pakankamai pagrįsti.

"Yra nusiskundimų ir dėl bandymų papirkti rinkėjus. Šiuos skundus tiria Šilalės policija, mes dar atsakymo, ką jie nustatė, neturime", - teigė Z. Vaigauskas.

VRK pirmininkas pastebėjo, kad rinkimų kampanija buvo karšta, įtempta, sulaukė gausaus rinkėjų dalyvavimo.

Seimo rinkimų įstatymas numato, kad per pakartotiną balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.

Šilalės-Šilutės vienmandatėje apygardoje, preliminariais duomenimis, sekmadienį išrinktas Šilutėje gimęs, dabar vilnietis 27-erių metų teisininkas R. Žemaitaitis pakeis parlamentaro mandato atsisakiusį socialdemokratą Zigmantą Balčytį, kuris išrinktas Europos Parlamento nariu.

R. Žemaitaitis turėtų prisiekti gruodžio 8 dieną. Tądien turėtų prisiekti ir dar vienas Seimo narys, pakeisiantis pasitraukusį parlamentarą Artūrą Zuoką. Ar eis į Seimą, iki to laiko turėtų apsispręsti pirmoji liberalcentristų sąraše esanti A. Zuoko sutuoktinė Agnė Zuokienė.