Kaip BNS sakė laikinai URC vadovo pareigas einantis Jonas Platūkis, penktadienį centre patiekiamo maisto atsisakė tie patys kaip ir ketvirtadienį 40 centro įnamių, nelegaliai į Lietuvą atvykusių Azerbaidžano, Rusijos, Ukrainos, Indijos, Pakistano ir Armėnijos piliečių.

Migrantai reikalauja, kad būtų peržiūrėtos jų bylos.

"Priėjome bendro susitarimo, kad kiekvienas jų savo nusiskundimus išdėstytų popieriaus lape, nurodytų, kas jiems nepatinka jų byloje", - sakė J.Platūkis.

Pareigūno teigimu, visi akciją paskelbę migrantai buvo informuoti apie badavimo žalą sveikatai, juos kiekvieną dieną apžiūri medikai.

Be to, J.Platūkio teigimu, nelegalai paslapčiomis valgo savo maisto atsargas, kai kurie jų maisto atsineša iš miesto parduotuvių.

"Vakar vakare prieglobsčio prašytojai, kurių judėjimo laisvė nėra apribota, iš miesto atsinešė maisto krepšį su produktais - mes negalim uždrausti", - sakė pareigūnas.

Anot J.Platūkio, akcijos metu jokių incidentų URC teritorijoje neįvyko, situacija kontroliuojama.

Iš viso šiuo metu URC gyvena 95 asmenys, tarp jų daugiausia Indijos, Rusijos ir Vietnamo piliečių.

Pabradėje įsikūrusiame centre teismo sprendimu laikinai apgyvendinami neteisėtai Lietuvoje esantys ir neteisėtai į šalį atvykę užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu, URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

URC organizuoja ir užsieniečių, gavusių laikiną teritorinį prieglobstį Lietuvoje, perdavimą Pabėgėlių priėmimo centrui Rukloje. Tarp URC uždavinių taip pat yra savanoriško užsieniečių grįžimo į kilmės šalis organizavimas bei užsieniečių išsiuntimas iš Lietuvos.