Valdančiųjų Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Jonas Gudauskas, surinkęs daugiau balsų pirmajame ture, šįkart liko antras su 41,48 proc. rinkėjų balsų.

Rinkimuose antrajame ture dalyvavo 38,81 proc. visų apygardos rinkėjų, pirmajame ture balsavo 39,93 proc.

J.Gudauskas per lapkričio 15-ąją vykusį pirmąjį rinkimų turą gavo 28,9 proc. balsų, R.Žemaitaitis - 28,03 proc.

Pagal įstatymą, jei pirmajame ture kandidatas neišrenkamas, po dviejų savaičių rengiamas pakartotinis balsavimas, kuriame dalyvauja du kandidatai, gavę daugiausia balsų. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.

Nauji Seimo nario rinkimai Šilalės-Šilutės apygardoje vyksta, nes pernai čia išrinktas socialdemokratas Zigmantas Balčytis laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą.

Šilalės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimų pažeidimų per rinkimus

Sekmadienio vakarą gavus konservatorių atstovės pareiškimą Šilalės rajono policijoje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimų pažeidimų per rinkimų į Seimą antrąjį turą Šilalės-Šilutės vienmandatėje apygardoje. Tai BNS patvirtino Šilalės rajono apylinkės prokuroras Egidijus Žylius.

Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovė Šilalės-Šilutės apygardos rinkimų komisijoje Vera Macienė kreipėsi į policiją prašydama nustatyti, ar kai kurie apylinkių komisijų nariai nepažeidė įstatymų, neužtikrindami slapto rinkėjų balsavimo principo ir galimai perduodami duomenis apie rinkėjų valią tretiesiems asmenims, o taip pat ar nevyko rinkėjų papirkinėjimas.

Pareiškime rašoma, kad Kaltinėnų rinkiminėje apylinkėje buvo pastebėta kaip trys asmenys, esą vienai rinkimų komisijos narei rodydami biuletenius, iš kurių matėsi, jog balsuota už "tvarkietį" Remigijų Žemaitaitį, įmesdavo juos į urną.

Komisijos narė po kiekvieno biuletenio parodymo mobiliuoju telefonu esą išsiųsdavo trumpąsias žinutes, o minėti rinkėjai užeidavo į parduotuvę, iš kurios išeidavo nešini didelės talpos alaus buteliais.

Panašūs pažeidimai, pasak V.Macienės, buvo pastebėti ir Kvėdarnos, Laukuvos bei Žadeikių rinkimų apylinkėse.