Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų teigimu, reikalaudami, kad būtų peržiūrėtos jų bylos, maisto atsisakė 40 URC įnamių - nelegaliai į Lietuvą atvykę Azerbaidžano, Rusijos, Ukrainos, Indijos, Pakistano ir Armėnijos piliečiai.

Visi pietų atsisakę migrantai yra vyrai, vaikų tarp badaujančiųjų nėra. Iš viso šiuo metu URC gyvena 95 asmenys, tarp jų daugiausia Indijos, Rusijos ir Vietnamo piliečių. Anot VSAT pranešimo, incidentų akcijos paskelbimo metu URC teritorijoje neįvyko, situacija kontroliuojama.

Pabradėje įsikūrusiame centre teismo sprendimu laikinai apgyvendinami neteisėtai Lietuvoje esantys ir neteisėtai į šalį atvykę užsieniečiai. Migracijos departamento sprendimu, URC taip pat apgyvendinami užsieniečiai, prašantys suteikti pabėgėlio statusą Lietuvoje.

URC organizuoja ir užsieniečių, gavusių laikiną teritorinį prieglobstį Lietuvoje, perdavimą Pabėgėlių priėmimo centrui Rukloje. Tarp URC uždavinių taip pat yra savanoriško užsieniečių grįžimo į kilmės šalis organizavimas bei užsieniečių išsiuntimas iš Lietuvos.