Apie ketinimą atsistatydinti A. Zuokas paskelbė antradienį Seimo posėdyje. Politikas pasipiktino, kad valdančioji dauguma atmetė jo ir dar trijų dešimčių parlamentarų siūlymą nuo 2011 m. nustatyti 20 proc. standartinį pridėtinės vertės mokesčio tarifą bei sugrąžinti mokesčio lengvatas.

Pareiškimą VRK liberalcentristas įteikė kitą dieną.

A. Zuokas mandato atsisakė praėjus vos daugiau nei metams nuo kadencijos pradžios. Taip politikas padarė jau antrą kartą – po praėjusių Seimo rinkimų jis iš karto paskelbė, kad nenori būti parlamentaru. Liberalcentristas yra pirmas šios kadencijos Seimo narys, atsisakantis mandato ne iš karto po rinkimų, nė dienos nedirbęs parlamentaru, arba ne dėl išrinkimo į Europarlamentą.

Vietoj politiko į Seimą gali ateiti jo žmona verslininkė Agnė Zuokienė, buvęs Seimo narys Jonas Čekuolis, galiūnas Žydrūnas Savickas – tokį liberalcentristų kandidatų į Seimą sąrašą surikiavo rinkėjai. Jei visi trys atsisakytų, parlamentaru vėl galėtų tapti vidaus reikalų eksministras Regimantas Čiupaila.

Penktadienį A. Zuokas patikino, kad jo žmona dar neapsisprendė, ar dirbti Seime – apsisprendimui ji esą turi savaitę. Tačiau politikas patikino, kad tai bus žmonos sprendimas, o savo paties sprendimo su ja esą nederino: „Tikri vyrai į namus neneša darbinių problemų ir rūpesčių.“

Liberalcentristas pakartojo kol kas nežinantis, ką veiks toliau. „Gerbiami kolegos, nuo antradienio papildysiu darbo ieškančių žmonių gretas, kurių šiuo metu Lietuvoje yra apie 240 tūkstančių. Turit pasiūlymų? Rašykite!“ - penktadienį savo bloge parašė jis.

Valdančiajai Permainų koalicijai A. Zuokas palikėjo „rimtų permainų. Kad ji turėtų drąsos ir įvertintų Ministrų kabineto darbą“. Esą praėjus metams nuo Seimo rinkimų ne visi pažadai įgyvendinti, dėl „neveikimo ar negebėjimo vadovauti“ yra didžiulė bedarbių armija, o visų Lietuvą kamuojančių problemų „negalima teisinti vien pasauline krize“.