V. Mazuronio teigimu, šie parlamentarai nuomojo biurų įrangą ir patalpas, skyrė lėšų jų remontui.

"Prašau, kad, vadovaujantis Prokuratūros įstatymu, generalinis prokuroras ištirtų pateiktus faktus ir išsiaiškintų, ar šių Seimo narių parlamentinei veiklai skirtos valstybės biudžeto lėšos nebuvo pasisavintos ar kitaip neteisėtai panaudotos. Kviečiu prokurorą būti vienodai teisingą visiems", - sakė "tvarkiečių" frakcijos seniūnas.

Kaip ELTA jau skelbė, į generalinį prokurorą pirmadienį kreipėsi Seimo pirmininkė Irena Degutienė, prašydama ištirti, ar Seimo nario "tvarkiečio" Remigijaus Ačo parlamentinei veiklai skirtos valstybės biudžeto lėšos nebuvo pasisavintos.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija lapkričio 18 d. posėdyje nusprendė, kad parlamentaras R. Ačas, už valstybės biudžeto lėšas, skirtas Seimo nario parlamentinei veiklai, nuomodamas patalpas Seimo nario biurui iš savo sutuoktinės sesers sutuoktinio, pažeidė Seimo statuto bei Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

Generalinis prokuroras A. Valantinas užtikrino, kad bus tiriama, ar Seimo nario R. Ačo parlamentinei veiklai skirtos valstybės biudžeto lėšos nebuvo pasisavintos, tik dar neapsispręsta dėl tyrimo formos.

"Pareiškimas yra gautas. Be jokios abejonės, kiekvienas pareiškimas yra tiriamas įstatymo nustatyta tvarka. Šiandien neturiu atsakymo, ar tai bus civilinės teisės prasme tų sandorių vertinimas, ar baudžiamosios teisės tvarka, bet kad tyrimas bus atliekamas - tai tikrai", - antradienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite sakė A. Valantinas.

R.Juknevičienė: tai atsakas dėl R.Ačo

„V.Mazuronis tokios iniciatyvos ėmėsi kaip atsako į Seimo pirmininkės Irenos Degutienės prašymą Generalinei prokuratūrai ištirti, ar Seimo narys „tvarkietis“ Remigijus Ačas nepasisavino parlamentinei veiklai skirtų valstybės biudžeto lėšų“, – sakė R.Juknevičienė.

R.Juknevičienė neslėpė nustebimo parlamentaro neva neetišku ir nemoraliu elgesiu – neturint jokių faktų ar priekaištų, „šiaip sau“, trikdyti prokuratūros darbą ir mesti šmeižikiškus kaltinimus Seimo nariams.

V.Mazuronio kreipimesi į generalinį prokurorą minimi TS-LKD frakcijos nariai – Rasa Juknevičienė, Jonas Šimėnas, Julius Dautartas, Liudvikas Sabutis ir Egidijus Vareikis – ketina kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją dėl neetiško ir nemoralaus Seimo nario elgesio.