Maža to, automobilio nuomos sąskaitą už pirmus du šių metų ketvirčius politikas Seimo kanceliarijos Finansų departamentui pristatė tik trečiąjį ketvirtį. Tokiu būdu nepanaudotas dviejų ketvirčių lėšas bei trečiojo ketvirčio parlamentinei veiklai skiriamus pinigus Seimo narys panaudojo vienu ypu, nors tai prieštarauja valdybos nustatytoms taisyklėms.

„Kaip tik pas mus buvo departamento direktorė, ji pripažino, kad buvo padaryta klaida ir tą klaidą Etikos ir procedūrų komisija taiso ta prasme, kad tos lėšos turėtų grįžti į biudžetą“, - trečiadienį po Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio sakė jos pirmininkas, socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Komisija nusprendė, kad B. Bradauskas į biudžetą turės sugrąžinti 9,2 tūkst. Lt (I ketv. – 6,2 tūkst., II ketv. – 3 tūkst.), nes būtent tiek pinigų nurodyta kaip pirmo ir antro metų ketvirčio išlaidos automobilio nuomai. „Tos lėšos turi grįžti į biudžetą iš asmeninių lėšų, tai yra jis turi atsiskaityti iš atlyginimo“, - sakė A. Salamakinas.

Tuo tarpu į klausimą, ar politikas nusižengė etikai ir teisės aktams automobilį nuomodamas iš savo įmonės, Etikos ir procedūrų komisija turės atsakyti kitame posėdyje.

„Kitame posėdyje bus sprendžiamas klausimas dėl viešų ir privačių interesų, tada gali būti dar vienas sprendimas dėl B. Bradausko“, - teigė A. Salamakinas.

DELFI primena, kad šiuo metu parlamentinei veiklai skiriama 1,5 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio suma, tai sudarė apie 3,2 tūkst. Lt. Nuo kitų metų sausio 1 d. išlaidos parlamentinei veiklai mažės iki 1 VMDU ir sieks apie 2,1 tūkst. Lt.