„Man atrodo, kad čia yra pletkai. Aš moku mokesčius, daugiau nepasiruošusi komentuoti,“ - sakė ambasadorė.

Užsienio reikalų ministerija paragino Lietuvos ambasadorę prie NATO Gintę Damušytę kuo skubiau deklaruoti savo pajamas.

Dvigubą pilietybę turinti ambasadorė Briuselyje dirba nuo 2001-ųjų metų. Pasak URM atstovės Violetos Motulaitės, tai, kad nėra ambasadorės pajamų deklaracijų pastebėta tik šių metų birželio 13 dieną.

„G.Damušytė buvo įpareigota pristatyti dokumentus apie pajamų mokesčio mokėjimą iki šių metų liepos 5 dienos. Kadangi dokumentai ministerijos iki šiol nepasiekė, šiandien sudaryta darbo grupė, kuri atliks patikrinimą,“- aiškino atstovė.

Kaip rašo dienraštis "Lietuvos žinios", ambasadorė G.Damušis 1956 metais gimė JAV, mokesčius ji moka šaliai, kurioje gimė. Nors aukšto rango diplomatė jokių teisės normų nepažeidžia, tai bene pirmas toks precedentas Lietuvos diplomatinėje tarnyboje.

M-1 informacijos tarnybos šaltinių teigimu, aukščiausi šalies vadovai iki šiol buvo linkę nepastebėti kai kurių diplomatų prasižengimų.

G.Damušytė priklauso tai grupei Lietuvos diplomatų, kurie rotuojami iš vienos užsienio šalies į kitą, nesugrįžta į Lietuvą. Tarp tokių ambasadorių yra tik šiemet iš Ispanijos atšaukiamas Antanas Dambrava, ambasadorius Baltarusijoje Jonas Paslauskas, Vatikane – Kazys Lozoraitis.