Darbo grupėje taip pat yra kiti Seimo nariai, Sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnai, vaistinių vadovai bei įvairių farmacininkų organizacijų atstovai.

Farmacinės veiklos įstatymo naujos redakcijos projektą darbo grupė turės parengti iki šių metų spalio 17 dienos ir pateikti jį Seimo valdybai bei Seimo Sveikatos reikalų komitetui.

Numatoma, kad šiuo metu galiojantis Farmacinės veiklos įstatymas bus išplėstas ir papildytas nuostatomis dėl farmacinių paslaugų teikimo vaistinėse ir dėl šias paslaugas teikiančių asmenų kvalifikacinių reikalavimų. Taip pat ketinama peržiūrėti ir patikslinti įstatymo nuostatos dėl vaistų gamybos, importo, eksporto bei vaistų didmeninės prekybos teisinio reglamentavimo, kaimo gyventojų aprūpinimo vaistais.

Šiuo metu galiojantis Farmacinės veiklos įstatymas priimtas 1991 metais. Vėliau atitinkami įstatymo straipsniai buvo keletą kartų keičiami, tačiau, anot SAM teisininkės Nerijos Stasiulienės, visgi įstatymas labai paseno ir jame daug farmacinės veiklos sričių visai nereglamentuojama, nors tai turėtų būti padaryta pagal atitinkamas Europos Sąjungos direktyvas.