Viešosios įstaigos „Azzara“ direktorei A. Zuokienei VADI iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą antradienį pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto trečiasis apylinkės teismas. „Rožinio kaspino“ projektą sumaniusi verslininkė teismo posėdyje nedalyvavo dėl ligos.

Kovai prieš moterų vėžį projektą „Nedelsk!” sumaniusiai A. Zuokienei administracinio teisės pažeidimo protokolas buvo surašytas po vieno klaipėdiečio skundo. Vyriškis VADI nurodė, kad į savo elektroninio pašto dėžutę gavo sveikatinimo projekto autorių laišką, kuriame buvo prašoma 225 litais paremti kovą su šių laikų rykšte.

Vyriškis VADI nurodė, kad nedavė leidimo „Nedelsk!” tvarkyti jo asmens duomenis.

VŠĮ „Azzara“ direktorė savo pasiaiškinime VADI parašė, kad vyriškis gavo laišką per klaidą, jo duomenys daugiau niekam nebuvo pateikti, be to, kitų elektroninių pašto dėžučių savininkai negalėjo žinoti, kam buvo išsiųsti prašymai skirti paramą.

Be to, kaip teigiama A. Zuokienės pasiaiškinime, prašymai skirti paramą kovai su vėžiu buvo išsiųsti tik juridiniams asmenims.

A. Zuokienės advokatė antradienį teisme apgailestavo dėl įvykusios klaidos ir nurodė, kad laišką gavęs vyriškis anksčiau buvo davęs sutikimo gauti elektroninius laiškus iš projekto rengėjų. Vis dėlto, tokių duomenų „Azzara“ pateikti negalėjo, nes sutikimų nėra išsaugojusi.

Labdaringą projektą organizuojančios A. Zuokienės atstovė taip pat pažymėjo, kad atsakomybėn patrauktos verslininkės projektas yra labdaringas, be to, yra pagelbėjęs ne vienai Lietuvos moteriai. Teisininkė prašė A. Zuokienei skirti kuo mažesnę baudą, o jeigu įmanoma – išvis jos neskirti.

Pasak advokatės, A. Zuokienė iš „Azzara“ gauna vos 275 litų atlyginimą per mėnesį, be to, yra daugiavaikė motina (augina tris vaikus).

Ar A. Zuokienė bus nubausta, teismas žada paskelbti gruodžio 1-ąją. Už neteisėtą asmens duomenų tvarkymą jai gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų.