Degtinė iš po stalo

Istorija, kurią "Kauno dienai" atpasakojo skaitytoja Lina Ž. (pavardė redakcijai žinoma), neprimena beveik kasdien pasilinksminimo vietose kylančių konfliktinių situacijų. Liepos 4-osios, penktadienio, vakarą aštuonių pažįstamų žmonių kompanija šventė gimtadienį "Viva Romos" restorane-klube, įsikūrusiame antrajame aukšte virš IKI parduotuvės, Savanorių prospekte. Apie 20 vai. atėję solidžių firmų darbuotojai linksminosi ne tiek ilgai, kiek planavo, - vos po dviejų valandų visi buvo išprašyti lauk.

"Prisipažįstame, kad elgėmės neleistinai, kai atidarėme vieno iš mūsų atsineštą "Finlandia" degtinės butelį", - pripažino moteris.

Restorano darbuotojai, pastebėję iš po stalo pilstomą gėrimą, perspėjo kompaniją. Tuoj pat priėję apsaugininkai paėmė degtinės butelį ir paragino tris vyrus bei penkias moteris susimokėjus sąskaitą išeiti.

"Mes dar planavome pasėdėti, bet, nenorėdami aštrinti konflikto, sumokėjome 132 litus ir pakilome eiti", - pasakojo Lina Ž.

Draugams beeinant durų link, kelią pastojo jau kartą matyti apsaugos darbuotojai. Vienas jų rankose laikytą degtinės butelį pradėjo pilti priekyje ėjusiam vyrui ant galvos.

"Nė vienas iš mūsų nebuvo girtas. Atėjome pasilinksminti ir atsipalaiduoti, tačiau patekome į nemalonią situaciją", - sakė kaunietis, pridūręs, jog jo draugai nesiginčijo ir nesipriešino apsaugai. Jauni žmonės sutiko netinkamai elgęsi vaišindamiesi gėrimais ne iš baro, tačiau piktinosi, kad apsauga pernelyg nepagarbiai elgėsi su klaidą pripažinusiais klientais.

Girti visada teisūs

Tą vakarą tvarką minėtame restorane-klube prižiūrėjo UAB "Apsaugos komanda" darbuotojai. Jie, kaip pripažino šios bendrovės Kauno filialo direktorius Ričardas Laurinavičius, nepadarė visko, kad konfliktas nebūtų aštrinamas. Jo žiniomis, degtinė vis tik nebuvo pilama vienam iš klientų ant galvos. Vyriškis alkoholiniu gėrimu buvo tik aptaškytas, kai apsauga ir kompanijos vyrai susistumdė prie restorano laiptų.

"Šioje situacijoje kaltas alkoholis. Apsauga be jokios priežasties nesiima veiksmų prieš ramiai besielgiančius klientus. Padauginusiems pasaulis visada atrodo kitomis spalvomis", - gynė savo darbuotojus Kauno filialo direktorius, nors už patirtus nemalonumus kauniečių atsiprašė. Vadovas teigė, kad išėjusiems iš restorano klientams apsaugos darbuotojai turėjo grąžinti degtinės butelį, o nesivelti į konfliktą.

Vis dėlto R.Laurinavičius pripažino, kad net ne vienerius metus apsaugos struktūrose dirbantys vyrai kai kuriose nestandartinėse situacijose sureaguoja netinkamai ir patys pažeidžia įstatymus.

"Išlaikyti pusiausvyrą ten, kur liejasi alkoholis, sunku visoms pusėms. Kiekvienam nestandartiniam atvejui instrukcijų neprirašysi", -sakė R.Laurinavičius.