Mitinge kalbėjusieji akcentavo būtinybę pilietinei visuomenei burtis, telktis bendram dalyvavimui valstybės gyvenime. Mat su problemomis pavieniui sunku susidoroti.

Mitinge kalbėję Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininko pavaduotojas akademikas Antanas Kudzys, Dzūkijos regione veikiančių Jungtinio demokratinio judėjimo skyrių atstovai bei svečiai, Pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Vytautas Bakas, Alytaus krašto verslininkų asociacijos prezidentė Dalia Matukienė piktinosi centrinės bei vietinės valdžių nesiskaitymu su didžiąja dauguma piliečių bei smulkiu, vidutiniuoju verslu, viešojo intereso nepaisymu, didžiulę žalą darančiais, šalį skurdinančiais korupciniais sandoriais (kaip LEO ar VST sandoriai), teisėsaugos neveiklumu.

Buvo vieningai pritarta rezoliucijai, kuria reikalaujama diržus veržti oligarchams, o ne darbuotojams, pensininkams, studentams ir verslininkams, korupcinius LEO ir VST privatizavimo sandorius paskelbti niekiniais ir grąžinti valstybei daugelio milijonų kapitalą, panaikinti senaties terminą ekonominiams ir korupciniams nusikaltimams. Taip pat reikalaujama prokuratūros veiklumo ir siūloma įkurti piliečių renkamą valstybės tribunolą korumpuotiems politikams ir pareigūnams teisti.

Dvi valandas trukusiame ir apie tūkstantį žmonių sutraukusiame mitinge, pasak JDJ pranešimo, incidentų neužfiksuota. Mitingo dalyviai, susirinkę ypatingoje vietoje – aikštėje prie paminklo „Laisvės angelas“, pastatyto žuvusiems už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, pagerbė laisvės kovų dalyvius rimties minute, prie paminklo padėjo gėlių.