VRK pripažino, kad per lapkričio 15 dieną vykusius rinkimus į Seimą vienmandatėje Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje daugiausia - 28,9 proc. - balsų surinko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Jonas Gudauskas bei partijos "Tvarka ir teisingumas" kandidatas Remigijus Žemaitaitis, gavęs 28,03 proc. balsų.

Rinkimuose dalyvavo 12 702 arba 36,37 proc. rinkėjų.

Antras rinkimų turas vyks lapkričio 29 dieną.

Tuo metu rinkimų rezultatai Vilniaus-Šalčininkų vienmandatėje rinkimų apygardoje turėtų būti tvirtinami sekmadienį.

Pirminiais duomenimis, čia rinkimus laimėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas, Šalčininkų rajono meras Leonardas Talmontas. Jis surinko 75,89 proc. rinkėjų balsų, rinkėjų aktyvumas šioje apygardoje siekė 42,81 proc. Artimiausia jo konkurentė Darbo partijos kandidatė Alina Gorevaja tegavo 6,87 proc. rinkėjų balsų.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS sakė, kad šių rinkimų rezultatų tvirtinimą nutarta atidėti, nes sulaukta daug skundų dėl rinkimų tvarkos pažeidimo, galimo rinkėjų papirkimo. Kadangi nespėta į juos visus atsakyti raštu, rinkimų rezultatų paskelbimas nukeltas porai dienų.

Z.Vaigauskas teigė, kad nustatyti pažeidimai įtakos rinkimų rezultatams neturės.

Nauji Seimo nario rinkimai Šilalės-Šilutės ir Vilniaus-Šalčininkų apygardose lapkričio 15 dieną vyko, nes jose išrinkti Seimo nariai Valdemaras Tomaševskis ir Zigmantas Balčytis laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą.

Vienmandatėje rinkimų apygardoje pirmajame ture kandidatas išrenkamas, jei už jį balsuoja ne mažiau kaip pusė rinkimuose dalyvavusių rinkėjų, kai bendras aktyvumas - ne mažiau 40 proc. Jeigu rinkimuose dalyvavo mažiau kaip 40 proc. rinkėjų, išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris gavo daugiausia, bet ne mažiau kaip penktadalį visų į tos rinkimų apygardos rinkėjų sąrašus įrašytų rinkėjų balsų.

Jei per pirmąjį turą kandidatas neišrenkamas, po dviejų savaičių rengiamas pakartotinis balsavimas, kuriame dalyvauja du kandidatai, gavę daugiausia balsų. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į rinkimuose dalyvavusių rinkėjų skaičių.