Prasidedant antrajam mėnesio dešimtadieniui, orai sušvelnėjo, bet tapo niūresni. Dažniau lijo ar dulksnojo. Naktimis, rytais, o neretai ir dieną - kada didesnėje šalies dalyje, kada tik vietomis - driekėsi rūkas. Paros vidutinė temperatūra priartėjo prie daugiametės, o netrukus jau 1-2, atskiromis dienomis 3-5 laipsniais viršijo daugiametę normą.

Antroji mėnesio pusė prasidėjo maloniai mus nustebinusia beveik pamiršta šiluma. Įsivyravę vakarų, pietvakarių orų srautai pradėjo nešti drėgną ir labai šiltą orą nuo vidurio Atlanto ir pietvakarių Europos. Lapkričio 17 d. aukščiausia temperatūra šalyje pasiekė 5-9 laipsnius šilumos, o lapkričio 18 d. visoje respublikoje oras sušilo net iki 8-10 laipsnių.

Net naktimis išlikdavo 4-8 laipsniai šilumos. Paros vidutinė temperatūra Vilniuje vakar buvo 6,3 laipsnio šilumos. Tokia temperatūra būdinga spalio antrojo dešimtadienio pabaigai.

Artimiausiomis dienomis - iki pat savaitės pabaigos - į Lietuvą tebeplūs drėgnas ir šiltas oras iš Vakarų ir Pietvakarių. Tai reiškia, kad išsilaikys daugiausia debesuoti, naktimis ūkanoti, tarpais su lietumi, bet šilti orai.

Lapkričio 19-os naktį debesuota. Palis. Vietomis rūkas. Vėjas vakarų, pietvakarių, 5-10 m/s, pajūryje iki 14 m/s. Žemiausia temperatūra plius 3–8°C. Dieną debesuota su pragiedruliais. Vietomis, didesnė tikimybė rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose, palis. Vėjas pietvakarių, 6-11 m/s. Aukščiausia temperatūra plius 5–10°C.

Lapkričio 21-os naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis. Vėjas pietvakarių, pereinantis į vakarų, šiaurės vakarų, 7–12 m/s, dieną vietomis gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį ir dieną plius 4–9ºC.

Lapkričio 22-os naktį be didelio lietaus, dieną kai kur trumpai palis. Vėjas vakarų, pietvakarių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį plius 2–7ºC, dieną 4–9ºC.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją