L. Talmontas, suskaičiavus rezultatus 40 iš 41 apylinkės, surinko 77,08 proc. rinkėjų balsų. Toks pranašumas jam turėtų užtikrinti pergalę rinkimuose į Seimą jau pirmajame ture. Vienmandatėje rinkimų apygardoje pirmajame ture kandidatas išrenkamas, jei už jį balsuoja ne mažiau kaip pusė rinkimuose dalyvavusių rinkėjų, kai bendras aktyvumas - ne mažiau 40 proc.

Vilniaus-Šalčininkų apygardoje rinkimuose į Seimą balsavo 43,11 proc. visų apygardos rinkėjų.

Artimiausia jo konkurentė Darbo partijos kandidatė Alina Gorevaja tesurinko 6,52 proc. rinkėjų balsų. Trečiasis - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Vidmantas Žilius, sulaukęs 5,02 proc. rinkėjų simpatijų.

Kiti kandidatai, pirminiais duomenimis, surinko iki apie 3 proc. rinkėjų balsų.

Tuo tarpu Šilalės-Šilutės rinkimų apygardoje, pirminiais duomenimis, turėtų vykti antras turas. Jame dėl parlamentaro mandato turėtų varžytis konservatorius Jonas Gudauskas su "tvarkiečiu" Remigijumi Žemaitaičiu

Vilniaus-Šalčininkų apygardoje kandidatavo Tautinės partijos "Lietuvos kelias" vadovė Lilijana Astra, Darbo partijos kandidatė A. Gorevaja, Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Renatas Saladžius, socialdemokratų kandidatas Darius Skusevičius, socialliberalų kandidatė Česlava Stanul, partijos "Tvarka ir teisingumas" Vilniaus rajono skyriaus vadovė Janina Šimkuvienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Šalčininkų rajono meras L. Talmontas, konservatorių kandidatas, Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos direktorius V. Žilius.

Pajūryje vyks antrasis turas

Pirminiais duomenimis, sekmadienį suskaičiavus visų 42 apylinkių Šilalės-Šilutės apygardoje duomenis, lyderiauja Šilalės vicemeras J. Gudauskas su 28,9 proc. balsų. Antras likęs partijos "Tvarka ir teisingumas" kandidatas R. Žemaitaitis nuo savo varžovo atsiliko tik maždaug šimtu balsų su 28,03 proc. apygardos rinkėjų pareikštu pasitikėjimu.

Socialdemokratas Osvaldas Šarmavičius yra trečias su 13,36 proc. rinkėjų balsų, toliau rikiuojasi liberalcentristas Raimundas Vaitiekus su 9,62 proc., socialliberalų kandidatė Daiva Vaitkevičiūtė-Rekašienė su 6,45 proc., Pilietinės demokratijos partijos vadovas Algimantas Matulevičius su 5,84 proc., Darbo partijos kandidatė Laima Zemeckienė su 3,94 proc., Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Purlys su 1,8 proc. ir partijos "Lietuvos kelias" kandidatas Darius Kasperaitis su 0,25 proc. rinkėjų balsų.

Čia balsavo 36,37 proc. visų apygardos rinkėjų. Tokio aktyvumo ir J. Gudausko surinkto balsų skaičiaus per maža, kad jį būtų galima skelbti nugalėtoju jau dabar, todėl apygardoje po dviejų savaičių turėtų būti rengiamas antrasis turas.

Nauji rinkimai lapkričio 15 d. aurengti, nes minėtose apygardose išrinkti Seimo nariai Valdemaras Tomaševskis ir Zigmantas Balčytis laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą.