Tokį sprendimą komisija priėmė balsuodama: 6 nariai pasisakė prieš skundų patenkinimą, 3 - už.

Pasak R.Račylienės, konservatorių atstovės gali šį komisijos sprendimą apskųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Stebėtojos Nijolė Balčiūnienė ir Edita Kavaliauskienė Rukainių rinkimų apylinkės komisiją apskundė dėl neva jų, kaip stebėtojų, pažeistų teisių.

N.Balčiūnienė ir E.Kavaliauskienė BNS sakė, kad penktadienį ryte rinkimų komisija pradėjo rinkti balsus nesulaukusi stebėtojų ir ne pagal iš anksto numatytą grafiką.

Be to, pasak N.Balčiūnienės, ji negalėjusi stebėti balsavimo eigos, nes nebuvo įleista į patalpas, kur vyko balsavimas.

N.Balčiūnienės teigimu, vykstant pas vieną rinkėją į namus buvo užtvertas kelias jos automobiliui. Kol moteris atvyko prie namo ir pastatė automobilį, rinkimų komisijos nariai jau buvo įėję į vidų.

"Man bandant patekti į kambarį, kur vyko balsavimas, kelią pastojo rinkėjos sūnus. Nors sakiau, kad esu stebėtoja ir turiu žiūrėti, kaip vyksta balsavimas, jis pareiškė, kad tai jo namas ir manęs neįleis, - BNS sakiusi N.Balčiūnienė. - Jis sakė: "jokių įstatymų nežinau, čia mano įstatymai, mano namas" ir liepė dingti. Negalėjau atlikti savo pareigos - stebėti rinkimų."

Stebėtojos teigimu, komisijos nariai tuo metu buvo kambaryje ir į konfliktą nesikišo.

TS-LKD stebėtoja Edita Kavaliauskienė tvirtino, esą važinėjant po vietovę, jos automobilis užklimpo, tačiau iš rinkimų komisijos narių ji pagalbos nesulaukė, jai buvo siūloma pėsčiomis eiti paskui komisijos automobilį

Savo argumentus dėl įvykio taip pat išreiškė Rukainių apylinkės rinkimų komisijos pirmininkė Kristina Repečkienė ir dar du komisijos nariai.

Pasak Vilniaus-Šalčininkų apygardos rinkimų komisijos pirmininkės, apylinkės komisijos atstovai tvirtino, kad balsavimo procesas vyko pagal grafiką ir taip, kaip numatyta įstatymuose, o konservatores pačias kaltino elgusis nepagarbiai ir šiurkščiai, veržusis į žmonių namus, viename iš namų išvertus žibintą.

Tokį patį skundą, anot R.Račylienės, dėl neva netinkamo TS-LKD atstovių elgesio pateikė ir Lenkų rinkimų akcijos stebėtoja Renata Bogdanovič.

Vilniaus-Šalčininkų ir Šilalės-Šilutės vienmandatėse rinkimų apygardose vyksta rinkimai į dvi laisvas Seimo narių vietas.

Dėl dviejų parlamentarų mandatų kovoja 17 kandidatų, kuriuos kelia 10 partijų. Šilalės-Šilutės apygardoje keliami 9 kandidatai, Vilniaus-Šalčininkų - 8.

Vilniaus-Šalčininkų apygardoje kandidatuoja: Tautinės partijos "Lietuvos kelias" vadovė Lilijana Astra, Darbo partijos kandidatė Alina Gorevaja, Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Renatas Saladžius, socialdemokratų kandidatas Darius Skusevičius, socialliberalų kandidatė Česlava Stanul, "Tvarka ir teisingumas" Vilniaus rajono skyriaus vadovė Janina Šimkuvienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Šalčininkų rajono meras Leonardas Talmontas, konservatorių kandidatas Lietuvos tūkstantmečio gimnazijos direktorius Vidmantas Žilius.

Šilalės-Šilutės apygardoje kandidatuoja: konservatorius Šilalės vicemeras Jonas Gudauskas, partijos "Lietuvos kelias" kandidatas Darius Kasperaitis, Pilietinės demokratijos partijos vadovas Algimantas Matulevičius, liberalas Jonas Purlys, socialliberalų kandidatė Daiva Vaitkevičiutė-Rekašienė, socialdemokratas Osvaldas Šarmavičius, liberalcentristas Raimundas Vaitiekus, partijos "Tvarka ir teisingumas" skyriaus vadovas Remigijus Žemaitaitis, "darbiečių" atstovė Laima Žemeckienė.

Rinkėjų sąrašuose Šilalės-Šilutės apygardoje įrašyti 34 937 rinkėjai, Vilniaus-Šalčininkų - 43 160.

Balsavimas rinkimų apylinkėse vyks sekmadienį, lapkričio 15 dieną.

Pakartotiniai Seimo nario rinkimai šiose apygardose rengiami, nes jose išrinkti Seimo nariai Valdemaras Tomaševskis ir Zigmantas Balčytis laimėjo rinkimus į Europos Parlamentą.