Birželį "K2 LT" skelbė, kad pagal susitarimą su Kėdainių savivaldybe, Kėdainių pramoniniame parke esančiame 0,75 ha ploto žemės sklype bus pastatyta ritualinių paslaugų įmonė su krematoriumu.

Planuojama investicija į statybą - 10,5 mln. litų. Paslaugos kainą klientams esą nulems būsima dujų kaina.

Būsimasis ritualinių paslaugų centras neteiks šarvojimo ar laidojimo paslaugų - čia bus tik salė, skirta atsisveikinti su velioniu prieš palaikų kremavimą. Po to artimiesiems bus įteikiama kapsulė su pelenais.
Bendrovės atstovai yra teigę, kad dviejų linijų pajėgumų pakaks suteikti kremavimo paslaugą jos pageidaujantiesiems iš visos Lietuvos.

"K2 LT" taip pat skelbė, kad šiuolaikinių technologijų krematoriumo įranga gerai išvalo dūmus nuo kenksmingų išmetamųjų dujų - tarša nesiekia Europos Sąjungos direktyvose nustatytų reikalavimų. Kvapai sudega kremavimo proceso metu, esant 850 laipsnių Celsijaus temperatūrai.

Prieš keletą metų atlikta apklausa parodė, kad kremavimui pritartų dauguma Lietuvos gyventojų: 63 proc. klaipėdiečių, 70 proc. vilniečių, 72 proc. panevėžiečių, 80 proc. kauniečių ir 86 proc. šiauliečių.

Palaikų kremavimas Lietuvoje įteisintas 2007 metų pabaigoje.