18,7 proc. apklaustųjų teigė, kad atostogos reikalingos nudirbti žemės ūkio darbus darže, sode ir panašiai. Tarp taip galvojančių daugiausia rajonų ir kaimų gyventojai.

14,3 proc. respondentų teigė, kad atostogų reikia norint daugiau pabendrauti su vaikais ir šeima. Tai darbingiausių ir socialiai aktyviausių amžiaus grupių respondentai. 12,5 proc. apklaustųjų sako, kad atostogos labiausiai reikalingos keliauti. Tai - jaunimas ir didmiesčių gyventojai.

6,2 proc. respondentų sakė, jog atostogos yra galimybė užsidirbti papildomai pinigų. 4,1 proc. respondentų teigia, kad jiems atostogos nėra reikalingos. Pastarieji du atsakymai vyravo tarp jauno amžiaus respondentų.

Paklausti, kaip dažniausiai ilsisi po darbo dienos vasarą, 29,5 proc. respondentų sakė važiuojantys į sodą, 23,7 proc. - į gamtą (prie vandens telkinių), 13,1 proc. - sportuojantys, 7,3 proc. - sėdintys kavinėje ar bare, 10,9 proc. - žiūrintys televizorių.

4,3 proc. respondentų atsakė toliau dirbantys. Gegužės pabaigoje "Spinter" atliktos kitos apklausos duomenimis, dauguma Lietuvos gyventojų šiais metais atostogas ketina praleisti kolektyviniuose soduose ir kaimuose, nors turėdami pakankamai pinigų, mieliau vyktų į užsienį.

Birželio 9-14 dienomis atliktos apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė savaitraštis "Veidas".