Incidentas įvyko praėjusį penktadienį vakare. Šalčininkų policininkai ir prokurorai apie šį įvykį kalba labai nenoriai. Pasak rajono vyriausiosios prokurorės Janinos Pavlovskajos, tai buvęs asmeninio pobūdžio konfliktas – vienas kavinės lankytojas norėjęs paimti kėdę, kitas neleidęs ir dėl to kilusios muštynės. Vienas žmogus dėl to buvo sulaikytas ir apklaustas. J. Pavlovskaja teigė, kad Č. Stanul byloje nefigūruoja – esą jos asmens sargybinis kavinėje buvęs su dviem merginomis.

Tačiau pati Č. Stanul, pradžioj nenorėjusi kalbėti apie šį incidentą, vėliau papasakojo tą vakarą kavinėje gėrusi „arbatą su draugais“. Greta linksminosi būrys kažkokių sportininkų. Vienas iš jų, pasak kandidatės į Seimą, visiškai girtas ėmęs kabinėtis prie jos. Tada jos asmens sargybinis Aleksandras Špakovas (jis ir jo brolis Ivanas yra žinomi sportininkai, kovų meistrai) išsivedė jį į koridorių „pasišnekėti“.

Pasak Č. Stanul, iš paskos išėjo ir priekabiautojo draugai, kai kurie iš jų esą pasiėmė peilius. Todėl A. Špakovui tekę panaudoti dujinį pistoletą. Netrukus atvažiavo iškviestas jo brolis, kuris, pasak Č. Stanul, irgi dirba jos asmens sargybiniu. I. Špakovą policija sulaikė ir, kaip teigia kandidatė į Seimą, „niekuo dėtą“ parą pralaikė areštinėje.

Netrukus atvyko policija ir greitoji pagalba. Č. Stanul tvirtina, kad spec. tarnybų niekas nekvietė, todėl toks jų greitas atvykimas esą įrodo, kad šis incidentas yra „surežisuotas politinis dalykas“. Esą taip konkurentai siekia ją priversti atsiimti savo kandidatūrą rinkimuose. Pradedančioji politikė teigia, jog nuo rinkimų kampanijos pradžios ji saugoma asmens sargybinių, nes konkurentai jai nuolat grasina įvairiais būdais.

Dėl skolų su antstoliais ir skolų išieškojimo bendrovėmis nuolat reikalų turinti Č. Stanul (antstoliams tenka per teismą iš jos reiklauti net baudų už važiavimą be bilieto visuomeniniu transportu), paklausta, kaip sugeba samdytis apsaugininkus, paaiškino: „Apsauga kainuoja brangiai, bet mano gyvybė brangesnė“.

Beje, po to, kai DELFI buvo paskelbta apie Č. Stanul skolas, į redakciją kreipėsi ir vilnietė Virginija Rimeikienė. Moteris papasakojo, kad kovo mėnesį Č. Stanul buvo išnuomojusi savo butą Aušros vartų gatvėje (moteris išsikraustė pas dukrą, nes labai reikėjo pinigų). Buvo sudaryta nuomos sutartis. Senamiestyje įsikūrusi Č. Stanul nuolat šeimininkei žadėjo sumokėti nuompinigius. „Mane ji mulkino 20 dienų“, - pasakojo V. Rimeikienė. Per tą laiką nuomininkė sunaudojo elektros beveik už tūkstantį litų ir galų gale išsikraustė nesumokėjusi nei už elektrą, nei nuompinigių. Nesumokėjo iki šiol.

V. Rimeikienė teigia mačiusi nuomininkės skolų dokumentus – prieš atsikraustydama į Aušros vartų gatvę mergina nuomojosi kitą butą Vilniuje ir ten irgi nesumokėjo nei už komunalines paslaugas, nei nuompinigių.