Į tolimą kelionę V. Navickas susiruošė ne vienas – su žmona Jolanta ir nemenka palyda. Kartu su meru į Kiniją per Suomiją išskrido ir vicemeras Romas Adomavičius, savivaldybės konservatorių frakcijos vadovas Raimundas Alekna su žmona Dalia, savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius, savivaldybės bendrovės „Vilniaus kapitalinė statyba“ direktorius Renatas Dudonis ir dar keturi verslininkai, nesusiję su savivaldybe, – Lietuvos ir Kinijos prekybos asociacijos generalinis direktorius Rokas Radvilavičius, asociacijos tarybos narys Zhao Xinzhen, bendrovės „E.L.L. Nekilnojamas turtas“ generalinis direktorius Aidas Blėda ir bendrovės „Ditis“ vadovas Ričardas Sablovksis.

Savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyrius tvirtina, kad iš miesto biudžeto lėšų apmokama tik mero, vicemero, konservatorių frakcijos seniūno ir Užsienio ryšių skyriaus vedėjo kelionė.

Kiek tiksliai atsieis šių komandiruotė mokesčių mokėtojams, savivaldybė žadėjo patikslinti. Tiesa, šias išlaidas esą vėliau apmokėti ketina konferencijos Kinijoje organizatoriai. Politikų žmonos ir verslininkai komandiruotės išlaidas, teigiama, dengia patys.

Guangdžou mieste vyksiančios tarptautinės susigiminiavusių miestų konferencijos pradžia numatyta trečiadienį ir turėtų trukti iki lapkričio 14 d., bet gausi delegacija iš Vilniaus į Kiniją susiruošė šeštadienį, penkiomis dienomis anksčiau.

Savivaldybės Rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus išplatintame pranešime teigiama, kad oficialūs susitikimai su Kinijos verslininkais suplanuoti nuo pat praėjusio sekmadienio.