Taip pat kalbama apie ketinimus keisti Lietuvos misijos prie NATO vadovą. Šiuo metu misijai vadovavo Gintė Damušytė. Politikai taip pat turėtų apsispręsti, kas taps Lietuvos misijos prie Europos Bendrijų vadovu.

LŽ žiniomis, kaip realiausias kandidatas į Lietuvos ambasados Ispanijoje vadovo postą minimas dabartinis Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Mečys Laurinkus. Jis turėtų pakeisti esamą ambasadorių Ispanijoje 82 metų Vytautą Antaną Dambravą. Tai, kad Laurinkui bus siūlomas diplomatinis postas, praėjusią savaitę patvirtino ir šalies Prezidentas Rolandas Paksas. Anksčiau buvo minėta, kad Laurinkus galėtų važiuoti į Lietuvos misiją prie NATO.

Jau neabejojama, kad į Lietuvos ambasadą Kazachstane išvyks buvęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Romualdas Visokavičius. Į ambasadą Prancūzijoje turėtų vykti dabartinis Užsienio reikalų ministerijos sekretorius Giedrius Čekuolis. Jis šioje šalyje pakeistų ambasadorę Astą Skaisgirytę-Liauškienę.

Dabartinį Lietuvos ambasadorių Vokietijoje Vytautą Geralavičių greičiausiai pakeis užsienio reikalų viceministras Justas Vincas Paleckis. Anksčiau jis yra vadovavęs Lietuvos ambasadai Didžiojoje Britanijoje.

Šių metų pradžioje Prezidento Pakso komandos atstovai užsiminė ketiną pasirūpinti kai kuriais kadenciją baigusio Prezidento Valdo Adamkaus bendražygiais, skirdami juos į Lietuvos diplomatines atstovybes.

Tuo metu teigta, kad Adamkus to padaryti nebespėjo. Paskyrimų gali sulaukti buvęs Prezidento patarėjas nacionalinio saugumo ir užsienio politikos klausimais Albinas Januška bei Prezidento patarėjas diplomatiniais klausimais Egidijus Meilūnas. Tačiau šiuo metu Seimo Užsienio reikalų komitetui pateiktame sąraše, LŽ žiniomis, buvusių Adamkaus bendražygių pavardžių nėra.