Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) antradienį pranešė, kad ikiteisminis tyrimas jau baigtas ir byla perduota Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriui.

Pareigūnai išaiškino, kad 2007-2008 metais Panevėžio specialiojoje mokykloje ir jos bendrabutyje organizuojant remonto darbus V.Matkevičius, tuo metu dirbęs Panevėžio specialiosios mokyklos direktoriumi, sudarė išskirtines sąlygas vienai uždarajai akcinei bendrovei laimėti keturis viešųjų pirkimų konkursus.

Anot bylos medžiagos, galėjo būti susitarta, kad bendrovės vadovas už laimėtus viešųjų pirkimų konkursus Panevėžio specialiosios mokyklos direktoriui turės atsilyginti - atlikti įvairių darbų Stetiškių gatvėje statomame gyvenamajame name ir sumokėti už įsigyjamas statybines medžiagas.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad V.Matkevičius iš vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovo galėjo paimti daugiau kaip 74 tūkst. litų vertės kyšį - statybos darbų paslaugomis ir statybinėmis medžiagomis.

Taip pat nustatyta, kad V.Matkevičius galėjo nesumokėti daugiau kaip 90 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio, nes 2008 m. gyventojo (šeimos) turto deklaracijoje pateikė neteisingus duomenis apie gautas pajamas.

Įtariamasis šiais metais tapo Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų, kurių svarbiausias tikslas yra atstovauti savo narių interesams ir teikti jiems reikalingas paslaugas, generaliniu direktoriumi.

V.Matkevičius anksčiau yra ėjęs ir Panevėžio mero, ir Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.