Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Aurelijos Juodytės, antradienį generalinis prokuroras nagrinėjo iš Kauno prokurorų gautus skundus, o sprendimą turėtų priimti dar šią savaitę.

A. Valantinas pirmadienį buvo teigęs, kad jo nesaisto komisijos siūlymai, kaip bausti vadinamąją pedofilijos bylą tyrusius prokurorus. „Mano sprendimas nebūtinai turi sutapti su komisijos išvadomis“, - žurnalistams pirmadienį sakė prokuratūros vadovas.

Šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ruožtu pareiškė, kad tikisi griežtesnių nei siūlo komisija sprendimų. „Dėl Kauno prokurorų tikiuosi šiek tiek kitokių sprendimų, (...) griežtesnių", - pirmadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Praėjusį penktadienį Generalinės prokuratūros komisija paskelbė, kad dėl tarnybinių nusižengimų tiriant D. Kedžio dukros galimą prievartavimo bylą generaliniam prokurorui siūlo atleisti Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Genovaitę Ročienę, Kauno apygardos prokuratūros prokurorą Andrių Kiuršiną ir Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją Ritą Čirvinskaitę siūloma perkelti į žemesnes pareigas. Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojui Nerijui Marcinkevičiui siūloma skirti papeikimą, o Civilinių bylų skyriaus prokurorei Solveigai Gradzevičienei - pastabą.

Specialiai sudaryta komisija pripažino, kad nusižengimų padarė ir du Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorai - vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas ir prokuroras Sigitas Jankauskas. Vyriausiajam prokurorui siūloma skirti pastabą, prokurorui - papeikimą.