Antradienį per spaudos konferenciją akciją ''Ištiesk gerumui ranką'' rengiančio labdaros ir paramos fondo "Algojimas" vadovė Aušra Stančikienė pasakojo, kad visoms Lietuvos savivaldybėms buvo išsiųsti prašymai suskaičiuoti, kiek jose yra neįgalių vaikų. Paaiškėjo, kad Lietuvoje auga apie 30 tūkst. tokių vaikų.

Negalią turinčius vaikus auginančių šeimų artimiesiems, pasak jos, buvo įteiktos anketos. Jose bus įrašytos vaikų svajonės, t.y. ką jie norėtų gauti per Kalėdas. Šios anketos bus paskelbtos internete.

Akcijos organizatoriai kvietė Lietuvos žmones įgyvendinti šias vaikų svajones.

"Dalyviai yra visi, ir nuo aktyvumo, geraširdiškumo priklausys, kiek vaikų svajonių bus išpildyta", - sakė fondo vadovė.

Akcijos organizatoriai pripažino siekiantys atkreipti ir politikų dėmesį, tačiau pabrėžė "ant bačkos nelipantys".

"Kiekvieną dieną stengiuosi neatsilikti nuo kitų vaikų. Kaip tai padaryti, kai retas žmogus padeda įveikti kliūtis ir pinigėliai, skirti mano sveikatai, vis mažėja? Kažkas nusprendė, kad artėjant žiemai man ir mano šeimai jų reikės dar mažiau", - negalią turinčio vaiko laišką per spaudos konferenciją skaitė aktorė Rasa Samuolytė.

Labdaros akcijos pristatyme dalyvavo ir patys politikai - Seimo nariai Artūras Melianas bei Paulius Saudargas, kurie pabrėžė, kad kartu su biudžetu parlamentą pasiekusios tapymą numatančios įstatymų pataisos dar nėra priimtos ir tikino, kad akcijoje dalyvaus ne kaip politikai, o kaip žmonės.

Prodiuseris Edvardas Žičkus pasakojo, kad akcija baigsis penkiais koncertais, kurie vyks užsienyje ir Lietuvoje.

Pasak jo, akcijos kol kas finansiškai niekas neparėmė. Koncertus, anot E.Žičkaus, užsienyje surengti padės ten gyvenančios lietuvių bendruomenės, o Lietuvoje prisidės vienas ir pagrindinių televizijos kanalų, kuris kol kas nebuvo įvardytas.

A.Stančikienė taip pat minėjo, kad akcijoje dalyvauti galima skambinant trumpuoju numeriu arba pervedant pinigus į specialią sąskaitą.