Tai rodo apklausa, kurios rezultatus pirmadienį skelbia savaitraštis "Veidas".

Generalinio prokuroro Algimanto Valantino atsistatydinimo tikisi 16,8 procentai apklaustųjų. Manančių, kad A.Valantinas neturėtų atsistatydinti - 22,8 procentai.

Apklausa taip pat parodė, kad du penktadaliai (40,2 procentai) apklaustųjų Lietuvos teisėtvarkos institucijų darbą vertina 3-4 balais, o dar apie trečdalis (31,6 procentai) - 1-2 balais.

1,4 proc. respondentų manė, kad teisėsaugininkų darbas vertas 9-10 balų.

"Veido" užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovė "Prime consulting" apklausą atliko spalio 19-21 dienomis. Per ją buvo apklausta 500 didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų.

Tarnybinį patikrinimą dėl vadinamosios pedofilijos bylos tyrimo atlikusi komisija penktadienį generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui pasiūlė skirti nuobaudas penkiems Kauno prokurorams ir dviems Generalinės prokuratūros prokurorams.

Iš darbo siūloma atleisti Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Genovaitę Ročienę. Tai griežčiausia komisijos pasiūlyta tarnybinė nuobauda.

Tarnybinis patikrinimas dėl kauniečio Drąsiaus Kedžio skundų tyrimo ir vadinamosios pedofilijos bylos nagrinėjimo prokuratūros sistemoje buvo pradėtas spalio 6-ąją.

Praėjusių metų lapkritį gavus kauniečio D.Kedžio pareiškimą dėl jo dukters tvirkinimo, bylą ėmėsi tirti Kauno policija, vėliau ji perduota Kauno miesto apylinkės prokuratūrai, vėliau - Kauno apygardos prokuratūrai, o galiausiai - Vilniaus prokurorams.

D.Kedys savo mažametės dukters tvirkinimu kaltino Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir nenustatytą asmenį Aidą. Mergaitės motiną ir tetą vyras kaltino sąvadavimu.

Spalio 5 dieną Kaune buvo nužudyti teisėjas J.Furmanavičius ir buvusios D.Kedžiaus gyvenimo draugės sesuo Violeta N.