Kauno rajono taryba rytoj žada padidinti prie atlyginimų mokamus priedus vicemerei Nijolei Kliučienei ir savivaldybės administratoriui Vytui Bancevičiui.

Abu konservatoriai tikina, kad priedai už valstybės tarnyboje ištarnautą laiką jiems priklauso pagal įstatymus.

Tačiau rajono valdžios oponentai apeliuoja į būtinybę sunkmečiu taupyti, juolab kad kiaurame savivaldybės biudžete trūksta apie 20 mln. litų.

Tačiau rajono valdžios oponentai apeliuoja į būtinybę sunkmečiu taupyti, juolab kad kiaurame savivaldybės biudžete trūksta apie 20 mln. litų. "Įstatymai ne tik leidžia gauti priedus, bet ir jų atsisakyti. Rajono valdžia turėtų taupyti kiekvieną litą", - įsitikinęs tarybos narys socialdemokratas Artūras Orlauskas.

Kauno rajono vicemerė N.Kliučienė tvirtino neprašiusi skirti jai didesnį priedą. "Atsisakyčiau to padidinimo, bet kol jis nepaskirtas, taip pasielgti negaliu", - aiškino politikė. Tačiau, jos nuomone, net sunkmečiu įmanoma uždirbti daugiau, jei tai numato įstatymas. N.Kliučienės priedas padidės beveik 107 litais ir sieks 428 litus. Vicemerės alga siekia 3565 litus neatskaičius mokesčių.

Taip mano ir į 117 litų didesnį priedą pretenduojantis savivaldybės administratorius V.Bancevičius. Jis prasitarė pats papildomų pinigų neatsisakysiąs. Administracijos direktoriaus alga, neatskaičius mokesčių, siekia 3910 litų.

V.Bancevičiui kaip tarybos nariui mokama ir beveik 500 litų priemoka. Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius teigė, kad jis kol kas nesiūlys keisti ne tik priedų, bet ir priemokų skyrimo tvarkos rajono valdininkams. "Aš nesu už tai atsakingas. Viską turi spręsti taryba", - pareiškė V.Bancevičius.