Tuo tarpu Lietuvos švietimo ir mokslo profesinių sąjungų federacijos pirmininkė Rūta Osipavičiūtė teigė dirbanti "visuomeniniais pagrindais" ir atlyginimo už šias pareigas negaunanti. Kartu ji paminėjo, kad taip pat dirba mokytoja ir gauna atlyginimą už darbą Vilniaus miesto švietimo darbuotojų susivienijimo pareigose.

R.Osipavičiūtės teigimu anksčiau už darbą šiose pareigose ji gaudavo apie 500 litų, bet dabar atlyginimas yra "šiek tiek" pakeltas.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas sakė, jog jo atlyginimas nesikeičia pastaruosius kelis metus ir siekia 3500 litų su mokesčiais (apie 2760 litų atskaičius mokesčius).

Lietuvos darbo federacijos pirmininko Vydo Puskepalio alga "į rankas" šiuo metu siekia 2700 litų. Pasak jo, atlyginimas prieš 8 mėnesius buvo 20 proc. sumažintas.

Profesinės sąjungos "Solidarumas" vadovės Aldonos Jašinskienės teigimu, jos atlyginimas siekia 3 tūkst. litų "ant popieriaus", t.y. apie 2300 litų atskaičius mokesčius. Per pastaruosius metus A.Jašinskienės atlyginimas nebuvo mažintas.

Jungtinei profesinei sąjungai vadovaujantis Arvydas Dambrauskas BNS teigė, kad jo atlyginimas "į rankas" nesiekia 2 tūkst. litų ir per pastaruosius metus nebuvo mažintas.

Kitos pedagogams atstovaujančios organizacijos - Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Aleksas Bružas savo atlyginimo neatskleidė.

Vidutinis darbo užmokestis šalies ūkyje 2009 metų antrąjį ketvirtį siekė 2172 litus neatskaičius mokesčių arba 1687 litus "į rankas".