"Pažeidimų yra labai daug. Daugiausia tai netiksliai ir netinkamai apskaičiuotos išlaidos. Darbuotoja, kuri vykdė finansų apskaitą, tam darbui neturėjo tinkamos kvalifikacijos", - "Lietuvos rytui" patikrinimo rezultatus komentavo Užsienio reikalų ministerijos generalinis inspektorius Dainius Junevičius.

Paklaustas, kaip atsitiko, kad tokios didelės ambasados finansus tvarkė šio darbo neišmananti darbuotoja, D.Junevičius atsakė: "Atestacinė komisija manė, kad ji tinkama. Tačiau, kaip paaiškėjo, reikia dažniau tikrinti kvalifikaciją".

Ambasados, kurios metinis biudžetas yra 4 mln. litų, finansus K.Nepaitė tvarkė pusantrų metų. Į Užsienio reikalų ministeriją ji atėjo ministro Algirdo Saudargo laikais. Pastarojo dėka iškilo ir S.Sakalauskas.

Į klausimą, kokia atsakomybė dėl blogai tvarkytų finansų tenka buvusiam Lietuvos ambasadoriui, D.Junevičius atsakė: "Ambasadorius turėjo ir kitų funkcijų. Jo darbas buvo tik prižiūrėti. Be to, tai - ne piktavališki išeikvojimai".

Šių metų pradžioje kadenciją baigęs 54 metų S.Sakalauskas, "Lietuvos ryto" žiniomis, ne kartą buvo įspėtas dėl neteisingai tvarkomų finansų. Atsakydamas į priekaištus ambasadorius kartodavo, kad K.Nepaitė dirba gerai.