5,2 proc. teigė nenorintys sakyti arba neatsimenantys, 3,7 proc. respondentų teigė išpažinties buvę prieš Velykas, 2,5 proc. - prieš pusę metų, 1,8 proc. - prieš tris mėnesius, 1,3 proc. - prieš savaitę ar mėnesį.

Daugiausiai nebuvusiųjų išpažinties tarp 18-15 metų, 26-45 metų respondentų, didmiesčių gyventojų, apklausos dalyvių su aukštesniuoju ir aukštuoju išsilavinimu.

Apie tai, kada pastarąjį kartą buvo išpažinties, labiausiai nenorėjo kalbėti jauniausi apklausos dalyviai, taip pat viduriniosios kartos atstovai, vyrai, žmonės su aukštuoju išsilavinimu, kaimo ir rajonų gyventojai.

57,3 proc. apklausos dalyvių teigė, kad stengiasi gyventi pagal dešimt Dievo įsakymų. Šį atsakymo variantą daugiausiai rinkosi respondentai nuo 36 metų amžiaus, taip pat moterys.

13,9 proc. respondentų tvirtino, kad šiais laikais neįmanoma laikytis dešimties Dievo įsakymų. Šį atsakymo variantą daugiausiai rinkosi 26-35 metų, 18-25 metų amžiaus respondentai, vyrai, respondentai su aukštuoju ir nebaigtu viduriniu išsilavinimu, didmiesčių gyventojai.

8,2 proc. prisipažino gyvenantys nesilaikydami Dievo įsakymų, o 7,2 proc. sakė "greičiausiai" besilaikantys. 2001 metais atlikto Lietuvos gyventojų surašymo duomenimis, dauguma Lietuvos gyventojų - 2,752 mln. - nurodė esą Romos katalikai. Tai sudaro 79 procentus Lietuvos gyventojų.

Gegužės 10-18 dienomis viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovės "Spinter" atliktos apklausos rezultatus ketvirtadienį paskelbė savaitraštis "Veidas".