Donoro širdis sraigtasparniu trečiadienio vakarą buvo atgabenta iš Šiaulių. Nacionalinio organų transplantacijos biuro atstovai, sužinoję apie galimybę gauti donoro širdį, kreipėsi į Kauno medikus ir Karines oro pajėgas, prašydami sraigtasparnio, nes organas į Kauną turėjo būti atgabentas greitai ir saugiai.

Sraigtasparnis nusileido Kauno klinikų teritorijoje, iš kur kardiochirurgai nuskrido į Šiaulius. Parskraidinti atgal, medikai po pusvalandžio pradėjo operaciją.

Apie širdies donoro likimą medikai neskelbia. Kardiochirurgų brigadai vadovavo KMU Kardiochirurgijos klinikos vadovas profesorius Rimantas Benetis. Pasak medikų, po operacijos paciento būklė stabili, jis yra sąmoningas, pats kvėpuoja, kalba.

Likus maždaug mėnesiui iki operacijos, ligonio būklė buvo kritiška, jį nuolat prižiūrėjo ir gydė Kardiologijos klinikos gydytojai.

Telšiuose gyvenantis vyras apie save suteikti daugiau informacijos žiniasklaidai atsisako. Tai yra penktoji KMU klinikose atlikta širdies transplantacija. Pirmą kartą širdis čia persodinta prieš dvejus metus.