Po susitikimo prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas žurnalistams sakė, kad R.Paksas ministro klausė, "kas yra daroma ir kas bus daroma, kad tokie Raseiniai nepasikartotų, kad neatsirastų antras, trečias, ketvirtas toks rajoninis miestelis, kuriame situacija būtų tokia, kokia yra Raseiniuose".

Atstovo spaudai teigimu, tokia situacija, prezidento nuomone, susidarė dėl to, kad nėra objektyvios informacijos.

"Informacija yra skirtinga rajoniniame komisariate, skirtinga informacija Policijos departamente, skirtingą informaciją žino visuomenė, skirtinga informacija patenka vidaus reikalų ministrui", - sakė R.Gorbačiovas.

Pasak jo, įvykiai Raseiniuose rodo, kad nėra efektyvios vidaus kontrolės, planiniai patikrinimai nepadeda išsiaiškinti tikrosios situacijos PD.

Nors, R.Gorbačiovo teigimu, susitikime Prezidentūroje nebuvo kalbama apie "konkrečias personalijas", atsakingas už įvykius Raseiniuose, nemažai kritikos sulaukė policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

"Kaip paaiškėjo, pats Policijos departamento vadovas stebisi ir sako, jog ta situacija buvo pagražinta. Tokie dalykai neturėtų dėtis policijoje", - sakė R.Gorbačiovas.

Anot jo, prezidentas susitikime ragino efektyviai naudoti policijos turimus resursus, užtikrinant saugumą ir viešąją tvarką, kad mokesčius mokantys Lietuvos piliečiai jaustųsi saugūs.

Prezidento patarėjas teisėtvarkos klausimais Visvaldas Račkauskas teigė, kad "prezidentas nėra patenkintas nei Vidaus reikalų ministerijos, nei PD, nei jam pavaldžių teritorinių policijos komisariatų darbu".

"Nekalbama apie kažkokį galvų kapojimą. Dalgio dar niekas neima", - savo ruožtu tikino prezidento atstovas spaudai R.Gorbačiovas. Pats VR ministras V.Bulovas žurnalistams sakė kol kas neturintis atsakymų, kodėl Lietuvoje vyksta linčo teismai, taip pat kodėl, pavyzdžiui, Palangoje 30 proc. padaugėjo nusikaltimų.

Ministras kritikavo policiją už neefektyviai naudojamas iš valstybės skiriamas lėšas, už tai, kad struktūroje daugėja laisvų etatų. Pavyzdžiui, šiuo metu Raseiniuose yra laisvų 12 etatų, ypatingai trūksta apylinkės inspektorių.

Paklaustas, kas atsakingas už tokią situaciją, V.Bulovas pirmuoju įvardijo V.Grigaravičių, kuris yra valstybės asignavimų valdytojas. "Tai pirmoji atsakomybė turėtų būti generalinio komisaro", - sakė V.Bulovas.

Raseiniuose pastaruoju metu susidarė sudėtinga kriminogeninė situacija - raseiniškiai teigia, kad mieste jau keletą metų akiplėšiškai siautėja nusikaltėliai, o policija "stebi situaciją iš šalies" ir nėra pajėgi užtikrinti gyventojų saugumo.

Raseiniškiai kontroliuoti situaciją mieste ir kovoti su nusikaltėliais nusprendė patys ir kiekvieną vakarą pradėjo budėti 10-15 vyrų, kurie patys kartais imasi su įstatymais prasilenkiančių veiksmų. Prieš savaitę Raseinių vyrai pagavo, nuogai išrengė ir surišę paliko gatvėje vieną numanomų nusikalstamos gaujos lyderių.

Reaguodama į tokią padėtį, PD vadovybė nusprendė sustiprinti miesto policijos pareigūnų gretas, atsiųsdama į Raseinius policininkų iš kitų miestų bei Vidaus tarnybos 1-ojo pulko karių.

Į Raseinius komandiruotieji pareigūnai visą parą patruliuoja mieste ir aplinkiniuose miesteliuose. Vadovauti Raseinių rajono PK buvo laikinai paskirtas generalinio komisaro patarėjas Algirdas Stončaitis.