LPTKS išplatintame pranešime spaudai taip pat reikalaujama Seimo skubiai priimti Baudžiamojo kodekso pataisą dėl totalitarinių komunistinių režimų padarytų nusikaltimų neigimo ar jų menkinimo kriminalizavimo, Vyriausybės prašoma neleisti Lietuvoje steigti "Kremliaus strategijos" centro filialo, o Valstybės saugumo departamentas raginamas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl partijos "Frontas" vadovo A.Paleckio galimų bandymų silpninti Lietuvos valstybės nepriklausomybę.

"Lietuvos partizanus, Laisvės kovų dalyvius, buvusius politinius kalinius ir tremtinius giliai sukrėtė žinia, kad politinės partijos "Frontas" vadovas A.Paleckis šių metų rugsėjo 26 dieną Vilniuje surengė Rusijos remiamą Baltijos šalių prokomunistinių istorikų ir Kremliaus propagandistų konferenciją apie Molotovo-Ribbentropo paktą", - rašoma LPKTS pranešime spaudai.

Pasak jo, konferencijos pranešėjai teisino šį paktą, neigė Baltijos šalių okupaciją, ragino nelyginti nacių ir komunistinių totalitarinių režimų nusikaltimų žmonijai ir žmoniškumui, pakeisti istorijos dėstymą Lietuvoje pagal Kremliaus politikų sukurtą scenarijų.

LPTKS pranešime spaudai taip pat teigiama, kad pats A.Paleckis žadėjo Lietuvoje steigti Rusijos valstybinių ekonominių programų ir nacionalinių projektų struktūrinio centro "Kremliaus strategija" filialą.

Pasak LPTKS, į konferenciją buvo kviesti Lietuvos istorikai Česlovas Laurinavičius ir Liudas Truska, bet jie, sužinoję, kad konferencija bus daugiau politinė ir propagandinė nei mokslinė, dalyvauti joje atsisakė.

A.Paleckis BNS teigė buvęs vienas iš minėtosios konferencijos organizatorių.

Pasak jo, konferencijoje kalbėta apie Antrojo pasaulinio karo priežastis. "Konferencijos tikslas buvo plačiau pažiūrėti, nesusiaurintai, kaip dabar Lietuvoje yra madinga", - teigė "Fronto" lyderis.

Pasak jo, rugsėjo mėnesį surengtoje konferencijoje konstatuota, kad Antrojo pasaulinio karo priežastis buvo ne tik Molotovo-Ribbentropo paktas, bet ir neapgalvota bei neapdairi Vakarų valstybių politika. "Tiek Miuncheno, tiek Molotovo-Ribbentropo paktas buvo pakankamai lygiaverčiai pagal savo pasekmes", - sakė A.Paleckis.

A.Paleckio teigimu, egzistuoja mintis kartu su partneriais iš Rusijos kurti bendrą Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimo ar draugystės fondą, viešąją įstaigą, kuri rūpintųsi ekonominių, politinių, kultūrinių, socialinių ryšių tarp dviejų valstybių plėtra bei gilinimu. Tarp galimų partnerių, politiko teigimu, galbūt galėtų būti ir viešoji įstaiga "Kremliaus strategija", besirūpinanti gerais Rusijos santykiais su kaimynais.

Pasak A.Paleckio, tai kol kas yra tik ketinimas, šiuo metu vyksta pokalbiai šia tema.

Plačiau LPKTS kaltinimų antivalstybine veikla ir pokario Laisvės kovų idealų bei Lietuvos Sąjūdžio idėjų išdavyste A.Paleckis komentuoti negalėjo, kadangi teigė su jų turiniu dar nesusipažinęs.