Susipažinti su susidariusia situacija penktadienį į Raseinius išvyko Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas.

"Situacija mieste turi būti nedelsiant normalizuota, viešoji tvarka turi būti ryžtingai užtikrinta. Giluminiai procesai, sukėlę neramumus ir savivalę, turi būti išaiškinti ir neutralizuoti, o padaryti pažeidimai - operatyviai ir objektyviai ištirti bei įvertinti, sutinkamai su įstatymais", - prieš išvykdamas sakė A.Sadeckas.

Raseiniuose pastaruoju metu susidarė sudėtinga kriminogeninė situacija - raseiniškiai teigia, kad mieste jau keletą metų akiplėšiškai siautėja nusikaltėliai, o policija "stebi situaciją iš šalies" ir nėra pajėgi užtikrinti gyventojų saugumo.

Raseiniškiai kontroliuoti situaciją mieste ir kovoti su nusikaltėliais nusprendė patys ir nuo savaitgalio kiekvieną vakarą pradėjo budėti 10-15 vyrų. Prieš savaitę Raseinių vyrai pagavo, nuogai išrengė ir surišo vieną numanomų nusikalstamos gaujos lyderių.

Reaguodama į susiklosčiusią kriminogeninę situaciją Raseiniuose, Policijos departamento (PD) vadovybė nusprendė sustiprinti miesto policijos pareigūnų gretas.