Teismas nutarė A Paleckiui už padarytą administracinį teisės pažeidimą paskirti 1500 litų baudą. A. Butkevičiui už tą patį pažeidimą, paskirti 1250 litų baudą.

Jiems surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas dėl to, jog jie, neturėdami nustatyta tvarka išduoto pažymėjimo dėl suderintos susirinkimo vietos, laiko ir formos, organizavo nesankcionuotą susirinkimą, t.y. eitynes prie Seimo rūmų.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad eitynių organizatoriai buvo administracinėn atsakomybėn traukiami A. Paleckis ir A. Butkevičius, kurie apie organizuojamas eitynes nuo Katedros aikštės iki Seimo, nustatyta tvarka rašytiniu pranešimu neinformavo atitinkamo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos atsakingo asmens bei nederino susirinkimo organizavimo dėl jo formos, eitynių maršruto, laiko, dalyvių skaičiaus ir kitų sąlygų, tuo nesilaikė Susirinkimo įstatymo.

Svarstydamas nuobaudos skyrimo klausimą, teismas atsižvelgė į tai, kad pažeidimas sunkių pasekmių nesukėlė. Taip pat nenustatė A.Butkevičiaus atsakomybę sunkinančių aplinkybių. A. Paleckio atsakomybę sunkina tai, kad jis pakartotinai padarė analogišką tos pačios rūšies teisės pažeidimą, už kurį jam buvo paskirta administracinė nuobauda.

Vasario 3-iąją mitingą prie Seimo organizuoti ketino ir Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija, ir "Frontas".

Tačiau smulkieji verslininkai vėliau pranešė atsisakantys šių planų, nes Vyriausybė atsižvelgė į pagrindinius jų keltus reikalavimus. Tuo metu "Frontas" iš Vilniaus miesto savivaldybės negavo leidimo mitingui prie Seimo rengti.

A.Paleckis su bendražygiais surengė teatralizuotą protesto akciją prieš Vyriausybės vykdomą mokesčių politiką. Keli "frontininkai" nuo Vyriausybės iki Seimo atvežė pilną karutį svogūnų.

A.Paleckis prieš teismą dar stojo dėl sausio 16-ąją vykusių riaušių prie Seimo, tačiau Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas liepos mėnesį bylą nutraukė.

Teismo sprendimu, A.Paleckio veiksmai negali būti vertinami kaip neteisėtas mitingo organizavimas, o proteste susirinkusių žmonių veiksmai buvo atliekami ne šio politiko iniciatyva.

Nutarimas buvo apskųstas Vyriausiajam administraciniam teismui.