Vilniaus oro uoste S.Vilių pasitiko kitas Everesto užkariautojas alpinistas Vladas Vitkauskas.

1993 metų gegužės 10 dieną jis užkopė į aukščiausią viršukalnę ir tapo pirmuoju lietuviu bei Baltijos šalių atstovu, kuriam pavyko tai padaryti. Oro uoste S.Vilius buvo perjuostas tautine juosta su užrašu "Everestas 2003".

S.Vilius ir estas Alaras Sikkas į 8848 metrų aukščio viršukalnę sudėtingomis oro sąlygomis užkopė gegužės 22 dieną Šiaurine ketera iš Tibeto pusės.

A.Sikkas, kuris tapo pirmuoju Estijos alpinistu, užkopusiu į Everestą prisipažino, jog pasiekti tikslą padėjęs S. Viliaus atkaklumas. Estas bet kurią akimirką jau buvo pasiruošęs atsisakyti viršukalnės šturmo, tačiau Lietuvos alpinisto palaikymas padėjęs abiem įkopti į Everestą. Į ekspediciją "Everestas - 8848 m" kartu su estais šiaulietis išvyko kovo mėnesį.

Šią ekspediciją S.Vilius skyrė lietuvių keliautojo ir antropologo Antano Poškos 100-ųjų gimimo metinių sukakčiai ir penkiasdešimtmečiui, kai į Everesto viršūnę buvo įkopta pirmą kartą.

S.Vilius, kuriam dabar 31-eri, per penkiolika metų atliko 50 žygių, ekspedicijų, dalyvavo dešimtyje alpinistinių stovyklų, buvo daugelio žygių vadovu. Keliavo po centrinį, Vakarų ir Rytų Kaukazą, Centrinį Pamyrą ir Tian Šanį, Kolos pusiasalį, poliarinį ir Centrinį Uralą, Krymą, Tatrus, Škotijos kalnus, Šveicarijos Alpes, Indijos ir Nepalo Himalajus.

2002 metais S.Vilius buvo pripažintas nugalėtoju Baltijos šalių aukštuminių kopimų klasėje už įkopimą į vieną aukščiausių buvusios Sovietų Sąjungos Lenino viršūnę (7134 metai).