„Pasitikėjimas vien pagal žiniasklaidos pareiškimus neprarandamas, - tvirtino G. Kazlauskas, atsakydamas į socdemo Algirdo Butkevičiaus, kuriam teko vadovauti ministerijoms ne vienoje Vyriausybėje, nuostabą. - Iš pradžių tie pranešimai buvo gana migloti, paskui – aiškesni, tačiau patarėjas išėjo tėvystės atostogų. Dabar jis pasitikėjimo nebeturi, bet aš neturėjau kito pasirinkimo."

Anot ministro, politinio pasitikėjimo patarėjus galima atleisti net jam sergant. Tačiau teisininkai esą neoficialiai teigia, kad pareigūnui būnant tėvystės atostogose tai neleidžiama.

G. Kazlausko teigimu, šiomis dienomis Valstybės tarnybos departamentui ir Teisingumo ministerijai buvo išsiųsti paklausimai, kaip elgtis šioje situacijoje.

Kaip DELFI teigė „Sodros“ Komunikacijos skyriaus vyriausiasis specialistas Tomas Čepelevskis, pagal Lietuvos įstatymus žmogus turi teisę į motinystės (tėvystės) atostogas tik tuo atveju, jei jis turi darbo sutartį. Kitaip tariant, pirmąją motinystės (tėvystės) darbo dieną jis dar turi būti dirbantis. Kai žmogus atleidžiamas dėl savo, o ne dėl įmonės bankroto ar joje vykdomų pertvarkų, teisę į minėtas atostogas jis praranda.

Be to, Darbo kodeksas numato, kad apie norą išeiti motinystės (tėvystės) atostogų darbuotojas savo darbdavį turėtų įspėti bent prieš 2 savaites.

Taigi G. Kazlauskas turėjo teisinį pagrindą nepatenkinti savo patarėjo prašymo, kol nebūtų nusprendęs – neteko jis politinio pasitikėjimo ar ne.

Kaip žinoma, rugsėjo 14-osios vakarą Vilniuje, netoli Seimo rūmų, neatsargus vairuotojas nuvertė šviesoforą ir pasišalino iš įvykio vietos. Teigiama, kad šį incidentą sukėlė būtent K. Rupulevičius, kuris tądien šventė savo gimtadienį.

Po kelių dienų K. Rupulevičius sulaukė vadovo siūlymo geruoju išeiti iš darbo, tačiau patarėjas pasinaudojo įstatymo numatyta galimybe ir pateikė prašymą išeiti tėvystės atostogų. Jo ir Seimo narės Astos Baukutės sūnui Rapolui dar nėra sukakę dvejų metų. Ministras negalėjo atmesti prašymo, tad K. Rupulevičius beveik metus gaus 85 proc. buvusios algos. Atskaičiavus mokesčius jis gauna apie 5 tūkst. Lt.

Tiesa, K. Rupulevičius nusprendė atsistatydinti iš Teisėjų etikos ir drausmės komisijos.

Dėl eismo įvykio praėjusią savaitę buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Bet K. Rupulevičius atsisakė duoti parodymus ir net nesutiko pareigūnams parodyti visureigio. Automobilį, kuriuo esą buvo sukelta avarija, pareigūnai trečiadienį rado viename Vilniaus autoservise be numerių.

Beje, neseniai paaiškėjus, kad K. Rupulevičius nuolat važinėjo visureigiu „Toyota Land Cruiser“, priklausančiu „SEB lizingui“. Įmokas už automobilį (po 2815 Lt per mėnesį) moka Seimas – visureigiu formaliai naudojasi A. Baukutė, kuri net neturi vairuotojo pažymėjimo. Iš jos parlamentinei veiklai skiriamų pinigų apmokamos ir išlaidos degalams bei tepalams.