Sugniuždyti nelaimės žmonės negalėjo patikėti, kad teismo medicinos morge vėlyvą vakarą jų niekas nepasitinka.

Morgas, pasirodo, po 17 valandos nedirba. Taip taupoma atleidus budinčius sanitarus, o lavoninę tiesiog užrakinus.

Lange kabojo vienintelis užrašas – ši įstaiga dirba iki 17 valandos.

Mirusiojo sesuo pasakoja, kad ją ištiko šokas. Moteris nubėgo į ligoninės priėmimo skyrių ir prašė pagalbos. Budinčios slaugytojos puolė gelbėti raudančios moters, ieškoti telefonų.

Kažkokį laidojimo paslaugų bendrovės telefoną rado. Brolio gedinti moteris paskambino, atsiliepęs laidojimo paslaugų darbuotojas iškoneveikė moterį, vėliau paaiškėjo kodėl - bendrovės, atvežančios mirusiuosius, turi raktus nuo morgo, yra susiskirsčiusios, kuri į kokį rajoną važiuoja. Moteris sako, kad,matyt, paskambino nevažiuojančiai į Šiaulių rajoną, o be to akivaizdu, supykdė pelno nebesitikinčią bendrovę, nes pasakė, kad kūną atsivežė patys ir jau laukia prie morgo.

Teismo medicinos instituto Šiaulių skyriaus vedėjas Robertas Obrikis tegalėjo tik patvirtinti, kad gedinčių rajono gyventojų šeima viską suprato teisingai. Morgas dirba tik 8 valandas dieną ir tai tik darbo dienomis, mat taip taupoma, atleisti budintys sanitarai.

Kadangi šeimoje nutikus tragedijai buvo kviesti ir kriminalistai, esą jie turėjo įspėti mirusiojo šeimą, kaip ji turi elgtis. Šiaulių rajono policija esą siūlė patarimus. Policijos atstovas sako, kad gyventojai patys panoro vežti kūną savo mašina, šie atkerta, kad taip patarė pareigūnai.

Netektį išgyvenantys žmonės sako, kad baisiausia buvo tai, jog ant morgo durų buvo pakabintas vienintelis užrašas - kad šis dirba iki 17 valandos. Jokių nuorodų, kur skambinti, kai kūną vėlų vakarą atveža šeima, jokių telefonų.

Gedintys žmonės sako patyrę tokį sukrėtimą, kad praėjus pusei paros tiksliai nebeprisimena, kas ir iš kur pakvietė kažkokį žmogų su raktu nuo morgo durų ir kūno nebereikėjo naktį vežtis atgal namo į Gruzdžius.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)