Iki šiol Seimo socialdemokratų partijos frakcija neturėjo savo atstovo Seimo valdyboje. Ši frakcija, reaguodama į I. Degutienės siūlymą, į Seimo pirmininko pavaduotojo pareigas pasiūlė Č. Juršėno kandidatūrą.

Iš Seimo tribūnos I. Degutienė gyrė kandidatą, turintį didžiausią parlamentaro patyrimą.

"Kad Seime būtų susikalbėjimas ir darna, kad visos frakcijos, esančios Seime turėtų savo atstovus valdyboje, kviečiu balsuoti ir pritarti Č. Juršėno kandidatūrai", - kvietė I. Degutienė.

Visiems puikiai pažįstamas Č. Juršėnas nedėstė iš Seimo tribūnos prisistatymo kalbų ir programinių nuostatų, tačiau žadėjo mielai bendrauti su visomis ir visais. Politikas žadėjo siekti, kad padėtis Lietuvoje būtų geresnė.

"Šiandien ji nėra gera, ją reikia taisyti. Ir tai Vyriausybės, prezidentės ir mūsų Seimo uždavinys. (...) Reikia ir rimtumo, tam bus R. Šukys (paskirtas Seimo pirmininkės pirmuoju pavaduotoju - ELTA), reikia ir šypsenos - tam būsiu aš", - juokdavo Č. Juršėnas.

Naujoji Seimo pirmininkė I. Degutienė turi 5 pavaduotojus. Pirmuoju Seimo pirmininkės pavaduotoju antradienį paskirtas Seimo vicepirmininkas liberalcentristas Raimondas Šukys.

Kaip primena ELTA, pernai lapkričio 18 d. buvęs Seimo pirmininkas, nuo opozicinės Socialdemokratų partijos frakcijos pasiūlytas Česlovas Juršėnas nebuvo išrinktas tuometinio Seimo pirmininko Arūno Valinsko pavaduotoju. Tuomet slaptame balsavime už Č. Juršėno kandidatūrą balsavo 55 Seimo nariai, prieš buvo 60.