Antradienį už tokį nutarimą balsavo 82 Seimo nariai, prieš nebuvo, 4 parlamentarai susilaikė.

Anot I. Degutienės, tokį jos pasirinkimą nulėmė tai, kad R. Šukys yra profesionalus teisininkas, ne kartą atstovavęs Seimui Konstituciniame Teisme, visada yra principingas, nepaisant, ar buvo opozicijoje, ar valdančioje daugumoje, pedantiškas ir pavyzdingas.

"Seime jis nėra naujokas, puikiai išmanantis savo darbą", - teigė I. Degutienė. Ji priminė ir R. Šukio principingumą dirbant vidaus reikalų ministru, kai dėl tragiškos avarijos Skuodo rajone jis atsistatydino.

"Aš pasitikiu R. Šukiu. Manau, kad jis bus puikus Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas", - sakė I. Degutienė.

I. Degutienės siūlymą R. Šukys sakė priėmęs kaip didžiulį pasitikėjimą, kaip naują iššūkį ir keleriopai išaugsiančią atsakomybę.

"Dirbant bet kokį darbą svarbiausių laikau pasiektą rezultatą ir atsakomybę", - sakė R. Šukys.

Kolegos Seimo nariai neturėjo priekaištų kandidatui, gyrė jo principingumą, tačiau taip pat pageidavo, kad jis daugiau šypsotųsi ir labiau simpatizuotų sportuojantiems Seimo nariams.

Pasak I. Degutienės, artimiausiu metu bus apsispręsta, kokias sritis kuruos Seimo pirmininkės pavaduotojai.

Kaip numato Seimo Statutas, Seimo pirmininko teikimu Seimas vieną iš Seimo pirmininko pavaduotojų paskiria Seimo pirmininko pirmuoju pavaduotoju. Jis pavaduotoja Seimo pirmininką, laikinai išvykusį arba susirgusį ir dėl to laikinai negalintį eiti savo pareigų.