"Kauno gatvių apšvietimo"generalinis direktorius Valius Venslovas sakė, kad ateityje bus tik blogiau. Gautas Kauno miesto valdžios nurodymas taupyti. Greitai šviestuvai kai kuriose gatvėse apskritai neįsijungs, kitose degs tik vienoje gatvės pusėje.

"Greitai skųsis dar daugiau žmonių, bet mes esame tik vykdytojai", - atsiduso V.Venslovas.

Vidutiniškai per mėnesį Kauno gatvėms apšviesti išleidžiama beveik 0,5 mln. litų. Nurodyta šias išlaidas sumažinti 30 procentų.

Kauno miesto savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas teigė dar negalintis pasakyti, kada taupymo planas įsigalios. Kaune yra daugiau kaip tūkstantis gatvių, todėl šiek tiek užtruks, kol bus nuspręsta, kuriose jų taupyti daugiau, o kuriose - mažiau.

Kauno apskrities policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas tokį taupymo planą pavadino bloga žinia.

"Tikiuosi, kad miesto savivaldybė šį klausimą spręs su policija ir atsižvelgs j mūsų pastabas, nes negalima išjungti šviesų tose vietose, kur didelis nusikalstamumas. Taip pat apšvietimo sumažinimas turės įtakos eismo saugumui. Reikės kreiptis į visuomenę, kad žmonės būtų atidesni ir dėl sumažėjusio apšvietimo netaptų nusikaltėlių aukomis, atsargiau elgtųsi gatvėse", - kalbėjo pareigūnas.