Antrosios dienos renginių karuselę pradėjo šiauliečių autorių filmų peržiūra „Filmuoja Šiauliai“. Į kino teatrą „Laikas“ susirinkę žiūrovai galėjo pamatyti visą eilę filmų su Lietuvos dviračiu sostine save vadinančiu miestu.

Kiek vėliau šalia Kaštonų alėjos miestelėnus kvietė tautodailininkai, kurie demonstravo savo įgūdžius – juostų pynimą, drožinėjimą kaltais, įvairiausių indų lipdymą, pynimą iš vytelių. Norintys mielai galėjo pamėginti ar nusipirkti patikusius gaminius.

Šiek tiek tolėliau, šalia miesto turizmo informacijos centro, vidurdienį lankytojus pakvietė kolektyvinė fotografijos paroda, kurios tema buvo gandrai. Nuo pat jų išsiritimo, išaugimo, lizdo sukimo, perėjimo iki paskutiniųjų dienų. Tuo pat metu Šiaulių amfiteatre pasirodė įvairiausios nevyriausybinės organizacijos, o Vilniaus gatvėje, prie Saulės laikrodžio, kurio viršūnę puošia gaidys, smalsuolių dėmesį traukė pantomimos aktoriaus pasirodymas.

O Prisikėlimo aikštėje akis traukė neįprastas vaizdas – čia ant laužo, pamautas ant iešmo ir įvyniotas į aliuminio foliją, nosį kuteno kepamas jautis. Visai netoliese vyko ir vaikų piešimo kreidelėmis ant grindinio akcija, skirta Lietuvos vardui paminėti.

Popietę į naujos kolektyvinės parodos atidarymą pakvietė Šiaulių Parodų rūmai. Čia savo darbus eksponavo 49 autoriai, sukūrę 140 darbų. Be to, miesto dienos proga Šiaulių vicemerė įteikė savivaldybės apdovanojimą to nusipelniusiam jaunam menininkui. Iškart po to savo premiją įteikė ir Šiaulių Parodų rūmų atstovas Virginijus Kinčinaitis. Šiemet šį pripažinimą pelnė dailininkas Ričardas Garbačiauskas.

Trupučiuką vėliau toje pačioje Vilniaus gatvėje įsikūręs fotografijos muziejus pakvietė į asmeninę fotografo Tomo Vyšniausko parodą „Subjectum?“

O miesto gatvėse ir toliau vyko įvairiausios linksmybės. Povilo Višinskio aikštėje buvo šokamas graikiškas sirtakis, vėliau jį pakeitė mūsų tautiška polka, o dar neilgai trukus į sceną pakilo pajacų kostiumais pasipuošę būgnininkai Kęstutis ir Gintas Gascevičiai, susirinkusiems surengę pasirodymą „Valdovų rūmų atidarymas“.

Jo metu vyrai grandinėmis talžė būgnus, kampiniu šlifuokliu pjaustė muzikinę lėkštę, o vėliau nutraukė audeklą nuo šuns būdos. Tuomet Gintas Gascevičius nušokęs nuo scenos parodė perkusinius sugebėjimus tiesiog su kapotomis malkomis, o vėliau duetas sugrojo šaunią improvizaciją būgnais.

Miesto šventės pabaigai pagrindinėje šventės scenoje, baigiamajame koncerte, pasirodė įvairiausi kolektyvai, tarp kurių šiauliečių „Crazy Crow“ su Gyčiu Paškevičium, Jurga Šeduikyte ir kiti. Baigiantis šventei dangų nušvietė lazeriai ir fejerverkai.

Įdomesnės šventės antrosios dienos akimirkos – nuotraukų albume.