Pasak ministro patarėjo Pauliaus Tamulionio, M. Strumskis penktadienį pokalbyje su ministru pademonstravo geresnes mokesčių administravimo žinias.

Kartu su M.Strumskiu, į Mokesčių inspekcijos vadovo postą pretendavo kaunietis, informatikos mokytojas ir individualios įmonės savininkas Rimantas Kručius.

Mokesčių inspekcijos vadovą skiria premjeras. Pasak P.Tamulionio, Finansų ministerija premjerui M.Strumskio kandidatūrą turi pateikti kitos savaitės pradžioje.

Prieš du mėnesius Mokesčių inspekcijos vadove premjero Rolando Pakso potvarkiu buvo bandyta paskirti Galiną Savickienę, nepaisant to, kad Finansų ministerija tą pačią dieną paskelbė konkursą Mokesčių inspekcijos vadovo vietai užimti. Tačiau premjeras kitą dieną po paskyrimo pripažino netekusiu galios savo potvarkį.

Tuomet buvo teigta, kad premjeras atsižvelgė į G. Savickienės norą likti Respublikinės darbo biržos Užimtumo fondo apskaitos viršininke.

Iki praėjusių metų liepos Valstybinei mokesčių inspekcijai vadovavo Artūras Bakšinskas, kuris buvo atleistas iš pareigų šalių susitarimu. Vyriausybė prieš tai ne kartą kritikavo A.Bakšinsko darbą.