E.Lementauską domino opozicijos rengiama interpeliacija tuometiniam sostinės vicemerui liberalui Arūnui Štarui - kiek surinkta parašų, ar pakaks balsų atstatydinti vicemerą.

E.Lementauskui buvo žinoma, kad tuometinis jų frakcijos narys Gintaras Kazakas pasirašė interpeliacijos pareiškimą.

"Tvarkietis" konservatoriui skundėsi, kad tuomet neformaliai valdančiojoje koalicijoje buvę Liberalų sąjūdžio atstovai juos vis "parduoda ant kiekvieno kampo". E.Lementauskas klausė V.Urbonavičiaus, ką jam daryti, kai liberalai "parduoda", konservatoriai su juo nesikalba, o Artūro Zuoko vadovaujami liberalcentristai, jei "parodysi pirštą, ranką nukąs".

Tuometinis vicemeras prašė neoficialios "tylios" opozicijoje buvusių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narių paramos balsuojant Vilniaus miesto taryboje. "Sakykite, ko norite (mainais - BNS). Svarstysime visus variantus", - konservatorių ragino "tvarkietis".

V.Urbonavičius vėliau žurnalistams sakė, kad jis klausdamas, kas konservatoriams bus už neformalią paramą "tvarkiečių" koalicijai, turėjo galvoje postus, o E.Lementauskas esą kalbėjo apie "sprendimus" ir "sumas".

Konservatoriaus teigimu, kalbėdamas su juo tuometinis vicemeras dažnai piešdavo, rašydavo ant servetėlių, popieriaus. Šiuos užrašus jis esą visuomet paimdavo su savimi.

Slapta įrašytų pokalbių teismas ketina klausyti ir kitame posėdyje.

Gegužę teismas E.Lementausko byloje baigė apklausti liudytojus.

Kyšininkavimu įtariamo buvusio Vilniaus miesto vicemero "tvarkiečio" E.Lementausko byla Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą pasiekė šių metų sausio pabaigoje.

Bylos duomenimis, būdamas Vilniaus vicemeru E.Lementauskas savivaldybės tarybos nariui konservatoriui V.Urbonavičiui iš viso siūlė apie pusę milijono litų kyšių.

Bandymu papirkti V.Urbonavičių kitoje baudžiamojoje byloje kaltinami dar du sostinės tarybos nariai - jau minėtas G.Kazakas ir Audrius Butkevičius. Jie į Vilniaus mieto tarybą, kaip ir E.Lementauskas, buvo išrinkti partijos "Tvarka ir teisingumas" sąraše, bet vėliau paliko šios partijos frakciją savivaldybėje.